Joe Gomez om forholdet til Virgil van Dijk:– Det var enormt viktig å ha ham med meg i denne perioden

Stopperen har vært svært uheldig med skader, men hadde denne gang den gode kameraten Virgil van Dijk ved sin side. Det betydde mye.

13. jul 2021 kl 17.59Jens Hapnes Rege

Det er ikke mange spillere som har vært mer uheldig med skader enn Joe Gomez de siste årene. 

Bare dager etter at Jürgen Klopp tok over Liverpool røk han korsbåndet, en skade som holdt ham ute av spill i hele tyskerens første sesong. Deretter fulgte problemer med en akilles og ankler, før en grisetakling av Ben Mee holdt ham ute i store deler av innspurten i 18/19-sesongen da de rødkledde vant Champions League. 

Skadeproblemene virket å være lagt bak ham etter en bunnsolid 2019/20-sesong, men 11. november 2020 skadet han patellarsenen i kneet. 

Tirsdag 13. juni var 24-åringen tilbake i full trening med hele laget for første gang siden skaden - et øyeblikk han har ventet lenge på. Han påpeker allikevel at han må tilpasse øktene. 

Tilpasser øktene

– Etter et så langt avbrekk blir vi ikke bare kastet ut på dypet med en gang. Spillere som meg og Virgil må nok tilpasse det litt, forteller han til Liverpools hjemmeside

– Det er da det er godt å ha hverandre - vi hadde forskjellige skader, men vi har vårt sammen om det hele tiden. Noen dager må vi gjøre individuelle økter som passer bedre for oss, men å være tilbake med laget etter så lang tid betyr mye. Vi elsket hvert minutt av det. 

– Det har vært en lang og tøff reise, men dette er belønningen vår for det. Det kommer flere belønninger også når vi får den første kampen vår og slike ting. 

Viktige Virgil

Gomez har flere ganger snakket om hans gode forhold til Virgil van Dijk, som var til stor hjelp i den tunge perioden. 

– Det var enormt viktig å ha ham med meg i denne perioden. Vi snakket sammen flere ganger på FaceTime i starten da vi var hjemme og ikke kunne bevege oss. 

– Å ha noen som kan relatere til deg og som man kan lufte ut til når man er frustrert er viktig. Vi er begge takknemlige for å ha hatt hverandre. Det var en grusom situasjon, men det gjorde det enklere, forklarer den nygifte stopperen.  

Selv om det er vel mye løping for hans smak i oppkjøringen, nyter han å være tilbake på gresset med lagkameratene. 

– Ingen går inn i pre-season og gleder seg til å løpe, men det gjør at vi er litt på tå hev. Jeg vet ikke hvor lenge det varer!

– Vi er fornøyde med å være ute på gresset, og det er dette jeg har tenkt på og gledet meg til alle de timene på treningssenteret.