Dette er spillerne Liverpool vurderer i sommer

Ideelt sett ønsker Liverpool minst to nye spillere til, i tillegg til Ibrahima Konate.

1. jul 2021 kl 12.09Einar Kvande

Velinformerte Neil Jones i Goal opplyser at kilder har fortalt ham at Liverpool ideelt ønsker minst to nye spillere til, i tillegg til Ibrahima Konate. Det er da snakk om en midtbanespiller og en spiss.

Jones skriver at disse signeringene i så fall vil være avhengig av klubbens evne til å få inn penger gjennom spillersalg for å finansiere disse kjøpene. 

Midtbanespillere og angripere

Midtbanespillerne som Liverpool vurderer inkluderer Borussia Mönchengladbachs Florian Neuhaus, Brightons Yves Bissouma, Aston Villas John McGinn, Lilles Renato Sanches, som imponerte for Portugal i EM, og Ajax-tenåringen Ryan Gravenberch.

Angriperne som er blitt satt under lupen av Liverpool er ifølge Jones Aston Villa-spissen Ollie Watkins og Wolves-angriperen Pedro Neto. Men det vil helt sikkert ikke bli noen overgang for sistnevnte denne sommeren, etter at 22-åringen fikk en alvorlig kneskade i april.

Leeds-stjernen Raphinha har også vært linket til Liverpool, men ifølge Jones er det ingenting i de ryktene. 

Tidligere har Watford-spissen Ismaila Sarr vært et transfermål for de røde, men interessen for ham virker å være lagt død etter at Diego Jota ble Liverpool-spiller i september i fjor. 

Leicester-spilleren Harvey Barnes skal ha beundrere på Anfield, men prislappen utelukker et fremstøt i så måte, i det minste denne sommeren.

Mange kan forsvinne ut porten

Dersom alt går etter planen vil det bli mange som forlater Liverpool i sommer, ifølge Jones. Georginio Wijnaldum har allerede sluttet seg til Paris Saint-Germain, men så mange som 10 førstelagsspillere til kan forsvinne ut Shankly Gates.

Jones melder at Liverpool er villige til å lytte til bud på Neco Williams og Nat Phillips. Burnley og Southampton viser interesse for begge spillerne, mens Brighton og Newcastle har forhørt seg om Phillips. Midtstopperen verdsettes til over tolv millioner pund av Liverpool.

Divock Origi vil også få lov til å finne seg en ny klubb. Wolves har lenge vært interesserte i belgieren. Gode bud på Xherdan Shaqiri og Takumi Minamino vil også bli vurdert.

Liverpool ønsker også å selge Harry Wilson og Marko Grujic. Benfica har forhørt seg om Wilson, men Fulham og Brentford er ifølge Jones mer realistiske destinasjoner for waliseren. Både tyske og italienske klubber viser interesse for Grujic, i tillegg til Porto, der serberen spilte på utlån forrige sesong.

Sepp van den Berg har allerede sluttet seg til Preston på lån. Canadiske Liam Millar forventes å forlate Liverpool på en permanent overgang, sannsynligvis til sveitsiske Basel. Loris Karius vil bli solgt, og det må også tas avgjørelser når det gjelder Sheyi Ojo, Ben Woodburn, Kamil Grabara og nigerianske Taiwo Awoniyi. 

Jones skriver at fremtiden til Ben Davies også synes uklar, og det vil heller ikke komme som noen overraskelse om Rhys Williams blir sendt på utlån. Flere Championship-klubber følger situasjonen til 20-åringen.