Disse stjernene vil være tilbake på treningsfeltet den 12. juli

Flere store navn vil i år være med på preseason fra første dag.

4. jul 2021 kl 15.05Einar Kvande

David Lynch, som også skriver for Liverpool.no, har i en artikkel i Liverpool Echo tatt for seg de store navnene som vil være tilbake på treningsfeltet fra første dag av preseason.

En av disse er nysigneringen Ibrahima Konate. Mannen som kostet 36 millioner pund fra RB Leipzig vil få sin første smak av livet i sin nye klubben når treningen starter på AXA Training Centre om en drøy uke. 

Konate representerte Frankrike i U21-EM i sommer, men laget hans ble utslått allerede i første kamp, kvartfinalen mot Nederland den 31. mai, og dermed vil midtstopperen hatt seks uker ferie før han innfinner seg på treningsanlegget i Kirkby.

Spillerne som har deltatt i Copa America og EM vil få minimum tre uker ferie etter at de er ferdigspilt i turneringene, og vil derfor ikke være med når preseason starter.

Flere av stjernene vil være med fra dag en

Likevel vil en rekke av førstelagsspillerne være på plass når preseason starter 12. juli. 

Det gjelder stjernenavn som Mohamed Salah, Sadio Mané og Naby Keita, som ikke har vært opptatt med landslagsspill i sommer. Den langtidsskadede trioen Virgil van Dijk, Joël Matip og Joe Gomez vil man også håpe kan komme igang med full trening igjen snart, og de vil alle være på plass i Kirkby fra preseasons første dag.

Disse tre spillerne gikk glipp av mesteparten av forrige sesong på grunn av sine skader, og har drevet med rehabilitering i flere måneder. Det blir spennende å se om noen av dem kan starte med full trening fra preseasons første dag, eller om de må fortsette med rehabilitering en periode. 

Utover i juli vil Liverpools landslagsspillere slutte seg troppen litt etter litt, alt etter når de røk ut av EM og Copa America. Andy Robertson er den første som vil returnere, etter at Skottland ikke kom videre fra gruppespillet i EM. Venstrebacken kan være tilbake allerede i løpet av den første uken.