Lånes ut til Tranmere

Ung Liverpool-spiller skal høste førstelagserfaring i League Two.

2. jul 2021 kl 18.02Einar Kvande

Paul Glatzel har sluttet seg til Tranmere Rovers på lån ut kommende sesong, melder Liverpool FC på sine offisielle nettsider.

Spissen vil tilbringe hele 2021/22-sesongen på Prenton Park, hvor han vil spille i League Two under Micky Mellons ledelse.

Glatzel, som er født på Merseyside, men som har tyske foreldre, har vært tilknyttet Liverpools akademi siden han var U9-spiller, og har representert både Tyskland og England på ungdomsnivå. 

20-åringen signerte sin første profesjonelle kontrakt med Liverpool i 2018/19-sesongen, hvor han ledet U18 laget til topps i FA Youth Cup som kaptein. Den sesongen gjorde han hele 28 mål for U18-laget.

Alvorlig kneskade

Glatzel var med førstelaget under preseason foran 2019/20-sesongen, men fikk en alvorlig kneskade i en treningskamp mot nettopp Tranmere.

Forrige sesong spilte han for Barry Lewtas sitt U23-lag i Premier League 2, hvor han noterte seg for to mål og fire målgivende på åtte kamper, etter å ha kjempet seg tilbake fra kneskaden.

– Paul kommer til oss fra en stor Premier League-klubb. Han har teknisk god, arbeidssom og scorer mål. I tillegg har han vilje til å forbedre seg. Han er en spiller jeg vet mye om, og når vi fikk muligheten til å hente ham hit, og utvikle vårt samarbeid med Liverpool, var det en vinn-vinn-situasjon, sier Tranmere-manager Micky Mellom til League Two-klubbens nettside.

– Paul har en veldig høy stjerne i Liverpool, og de tror vi kan hjelpe dem med å utvikle ham, slik at han kan ta neste steg i karrieren.