16-åringen har tatt Liverpool med storm

Det er bare å merke seg navnet Kaide Gordon.

26. aug 2021 kl 08.48Jens Bessesen

Da Liverpool hentet 16 år gamle Kaide Gordon fra Derby i januar betalte de røde tre millioner pund, og de måtte kjempe hardt med andre toppklubber for å sikre seg stortalentet. 

Det kan allerede se ut til å ha vært et røverkjøp. Angrepsspilleren har imponert stort siden han ankom klubben, og de siste månedene har supporterne fått enda bedre muligheter til å bli kjent med talentet. Hele sommeren ble tilbrakt sammen med førstelaget, og han fikk spille foran 40.000 tilskuere på Anfield. 

Denne uken scoret han for U23-laget da Everton ble slått i Premier League 2.

– Har gjort det veldig bra

U18-laget virker ikke lenger å være aktuelt for Gordon, som kommer til å veksle mellom å trene med seniorene og U23-laget. Det kan bli spilletid for Jürgen Klopps lag i ligacupen, men for det meste er det U23-manager Barry Lewtas som skal få jobbe med utviklingen av stortalentet denne sesongen.

– Han er bare en ung gutt, men han har gjort det veldig bra siden han kom til klubben. Han har et herlig øye for mål, og du kan se hans enorme potensial. I tillegg er han veldig moden for alderen, sier Lewtas ifølge Goal.

U23-kaptein Tom Clayton stemmer i.

– Noen ganger kan du se spillere få masse oppmerksomhet i media. Så kommer de inn og tenker at «han er ikke så god». Men Kaide er det, sier Clayton.

Kapteinen sammenlikner Gordon med Harvey Elliott, som kan få sitt gjennombrudd på førstelaget om alt klaffer denne sesongen.

– Det var samme med Harvey som det er med Kaide. Med en gang kunne vi se det var noe spesielt. Jeg prøver å holde meg unna ham i trening. Det er vanskelig, fordi han har litt magi i seg. Jeg er bare glad jeg slipper å spille mot ham hver helg, sier Clayton.

Har en plan

Manager Lewtas er klar på at Liverpool har en plan for sitt nye stortalent, og at de skal gjøre alt for at utviklingen skal gå så bra som mulig.

– Vi har en plan, både fra akademiets og førstelagets perspektiv. Vi skal definitivt ikke holde ham tilbake. Vi vil at han skal fortsette å spille som han gjør, og utvikle seg som han gjør, sier han.

Mot Everton var Gordon banens beste spiller, og han fikk kjørt seg da aggressive motstandere stadig måtte ta i bruk ulovlige midler for å stoppe han.

– Men han har ingen frykt. Det å bli felt gjorde ikke at han stoppert. Jeg tror ingen kan klare å sparke ham ut av banen - du må ha en bedre plan enn det, sier Lewtas.