Et krisemøte i midten av mars ble vendepunktet i Liverpools sesong

Trent Alexander-Arnold forteller hvordan Liverpool-spillerne tok seg selv i nakkeskinnet.

12. aug 2021 kl 13.13Einar Kvande

Liverpool leverte svake prestasjoner i januar, februar og mars. De røde hadde aldri tidligere tapt så mange hjemmekamper på rad. Anfield var tom på grunn av pandemien, og Liverpool opplevde en stopperkrise på grunn av alle skadene på forsvarsspillere. Trent Alexander-Arnold visste ikke hvem han ville spille sammen med i Liverpool-forsvaret fra uke til uke, og dermed visste han ikke om han kunne gå på sine vante løp fremover i banen. 

Selv fikk han ingen skikkelig preseason, da han ble smittet av koronaviruset, og da han endelig hadde funnet rytmen ble han skadet i kampen mot Manchester City tidlig i november. Deretter gikk alt galt, med hjemmetap for Burnley, Everton og Fulham. 

Klopp samlet spillerne for å rense luften i midten av mars, samtidig som han begynte å terpe forsvarsspill med de få forsvarsspillerne han hadde tilgjengelig.

Det gikk opp for Alexander-Arnold at for mange av spillerne hadde synes synd på seg selv, og hadde forklart tapene med skadene på Virgil van Dijk, Joe Gomez, Joel Matip og Jordan Henderson.

– Vi bestemte oss for at nå var det på tide å slå tilbake. Vi kunne bare jobbe med det vi hadde, og vi måtte få det til å fungere. Det ble vendepunktet for oss. Vi innså at vi ikke ville få noen hjelp fra andre enn oss selv. Vi skjønte at vi måtte få alt til å gå vår vei igjen. Vi måtte tenke at alle var mot oss, samtidig som vi måtte tenke at vi fortsatt var gode nok til å klare dette, forteller han i et intervju med The Athletic.

Liverpool tok 26 poeng av de siste 30 mulige, og klatret fra åttendeplass etter tapet for Fulham, til tredjeplass. Alexander-Arnold mener det var en stor prestasjon, slik omstendighetene var. 

Scouserens formstigning ble også lagt merke til av England-manager Gareth Southgate, som tok ham med i troppen til EM. Men bare ett døgn etter EM-uttaket fikk Liverpool-backen en lårskade i sluttminuttene av Englands treningskamp mto Østerrike på Riverside. Dermed gikk han glipp av EM. 

Alexander-Arnold har bare hatt to muskelskader i hele sin profesjonelle karriere. Den første kom mot City i november i fjor, og så altså denne.

– Denne var mye mer smertefull. Den første føltes som et nålestikk. Denne føltes som du ble knivstukket, og det var vanskelig å gå. Jeg kunne ikke legge vekt på beinet. 

Liverpool-forsvareren ble satt ut av spill i seks uker, og Alexander-Arnold var langt nede fordi han måtte følge EM fra TV-skjermen.

– Jeg tenkte at jeg aldri vil få en slik mulighet igjen i min karriere.

Men etter noen dager klarte han å omstille seg, og begynte å se på skaden som en mulighet til å jobbe med seg selv, blant annet med mer synstrening

Jobbet seg gradvis i form igjen

Jürgen Klopp ønsket at Alexander-Arnold skulle benytte sjansen til å få en så lang ferie som mulig.

– Han hjalp meg enormt, og sørget for at jeg fikk mental hvile også.

Klubbens medisinske stab utarbeidet en plan innen ett døgn etter skaden oppsto, som blant annet inkluderte nesten to uker helt borte fra fotballen. 

Alexander-Arnold var tilbake under første dag i preseason, og jobbet seg gradvis i form igjen. Etter treningsleiren i Østerrike og Frankrike er scouseren nå klar for å ta fatt på en ny sesong. 

Den unge forsvarsspilleren kommer sannsynligvis til å runde 200 kamper for Liverpool denne sesongen, og han har muligheten til å gjøre det før han fyller 23 år. Steven Gerrard var like gammel da han gjorde det, og det vil være mye raskere enn for eksempel Jamie Carragher klarte det. Carra var nesten 24 år da han rundet 200 kamper. 

Alexander-Arnold har signert en ny fireårskontrakt, og scouseren ønsker å spille for Liverpool hele sin karriere.