Mener Liverpool bør hente en angrepsspiller

Må Liverpool kjøpe flere spillere i sommer?

18. aug 2021 kl 22.44Jens Bessesen

Det er under to uker igjen av sommerens overgangsvindu, og Liverpool står foreløpig kun med det tidlige kjøpet av Ibrahima Konate fra RB Leipzig for 36 millioner pund. Siden den gang har mye handlet om salg, og det gjør det fremdeles. 

Xherdan Shaqiri, Divock Origi og Nat Phillips er navnene som blir linket bort fra klubben, og mye tyder på at det må bli noen salg dersom Liverpool skal hente inn enda en spiller før vinduet stenger. 

Nå har et par av journalistene som følger klubben tett sett på situasjonen og sagt hva de mener Liverpool bør gjøre de neste snaue to ukene.

Mener en angrepsspiller må inn

James Pearce i The Athletic skriver at det har vært mye snakk om å erstatte Gini Wijnaldum denne sommeren, noe redaksjonen i The Telegraph mener bør skje. Selv synes Pearce det er viktigere å hente inn en angrepsspiller. 

«Xherdan Shaqiri og Divock Origi kan begge forsvinne innen vinduet stenger, etter å ha sett at det blir minimalt med spilletid. Det vil si at Takumi Minamino er eneste backup for Diogo Jota, Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané», skriver Pearce og legger til at alternativer som Alex Oxlade-Chamberlain og Harvey Elliott for øyeblikket er som midtbanespillere å anse.

Pearce har fått med seg at Minamino leverte en god sesongoppkjøring, men at han ikke har vist at han holder et høyt Premier League-nivå.

«Når du legger til at Salah og Mané kommer til å miste en måned til Afrikamesterskapet fra starten av januar, er det klart at lagdelen bør styrkes - spesielt hvis Shaqiri og Origi drar», skriver han.

Ikke sikkert det trengs

Neil Jones i Goal er ikke like klar i sin tale som Pearce. Jones sier riktignok at Liverpool i en ideell verden hadde hatt en angrepsspiller til i troppen, men han mener også de kan klare seg uten.

«Kanskje Takumi Minamino, som har imponert i pre-season, kan være den de trenger. I tillegg er det grunn til å være spent på potensialet til tenåringene Harvey Elliott og Kaide Gordon, som utvikler seg raskt», skriver Jones.

«Kanskje Liverpool vil gå inn i markedet før månedens slutt for å gi Klopp enda et giftig våpen. Men hvis de ikke gjør det er det ikke verdens undergang. Han har allerede 'Fab Four', og hvis de fortsetter å levere, vil de røde helt klart være i nærheten denne sesongen», skriver han.