Stortalentet suger til seg inntrykk under sin første treningsleir med seniorene

Leighton Clarkson føler han blir en bedre fotballspiller av å være på treningsleir sammen med førstelaget.

2. aug 2021 kl 21.29Einar Kvande

Seks av ungguttene som var med Liverpool på treningsleiren i Østerrike ble sendt hjem til Mersesyide da førstelagstroppen flyttet base til Evian, men Leighton Clarkson var en av de som fikk bli med til Frankrikke. 

– Jeg føler jeg har forbedret meg hver dag under treningsleiren, sier midtbanespilleren til Liverpoolfc.com.

– Det er takket være manageren og spillerne. Når du får spille med bedre spillere blir du en bedre spiller selv også. Profesjonaliteten til disse spillerne skinner igjennom. De er her av en grunn, slår stortalentet fast.

– Det er utrolig å se hvor proffe de er utenfor banen også, i forhold til diett og hvordan de forbereder seg til kamper og treningsøkter.

– Det er ganske lenge siden jeg begynte å trene med førstelaget nå, men jeg har blitt bedre kjent med spillerne av å være sammen med dem hver dag. Det er ikke noe du får sjansen til så ofte. Selvsagt suger du til deg inntrykk, og det er fint å få gode råd.

Fikk spille i Champions League

Clarkson trente fast med førstelaget forrige sesong, og fikk også sin Champions League-debut mot Midtjylland i desember i fjor.

– Forrige sesong var akkurat hva jeg trengte. Jeg trente sammen med førstelaget, og fikk masse tillit av manageren. Når jeg spilte U23-kamper synes jeg også at jeg gjorde det veldig bra. 

– Da jeg fikk sjansen i Champions League, forsøkte jeg å ta vare på den. Forhåpentligvis klarte jeg det. 

Akademiproduktet har et klart mål for resten av preseason.

– Jeg skal forsøke å komme i så god form som mulig foran sesongen. Jeg føler det er alt du kan gjøre. Jeg forsøker selvsagt å imponere manageren, og forhåpentligvis blir jeg i vannskorpa til førstelaget også denne sesongen.