Terry McDermott er diagnostisert med demens

Liverpool-legenden bekrefter at han er rammet av demens.

21. aug 2021 kl 23.47Arild Skjæveland

Terry McDermott hadde en fantastisk Liverpool-karriere mellom 1974 og 1982, da han spilte 329 kamper og scoret 81 mål for klubben.

Nå kommer den triste beskjeden om at 69-åringen er diagnostisert med demens. Han skal være i en tidlig fase, etter tester på sykehus, melder klubben i en melding på sine hjemmesider.

– Jeg må bare takle det, det er slik jeg er oppdratt, sier han i en uttalelse til Liverpoolfc.com.

– Jeg er ikke redd for å kjempe mot det, og som vi har sett, er det mange tidligere spillere som har vært i en mye verre tilstand enn meg, sier han videre.

– Det verste var at frem til jeg fikk diagnosen, så visste jeg ikke hva som foregikk. Det er så mange tidligere spillere som blir diagnostisert med demens eller Alzheimers, og det er skremmende.

Var på Anfield på lørdag

McDermott var på plass på Anfield da de røde vant sesongens første hjemmekamp mot Burnley.

– Jeg har gledet meg til å komme til Anfield og se guttene, og folk jeg har kjent i mange år, og ha det moro med dem. Heldigvis kommer det flere kamper tett nå slik at jeg kan gå, sier han.

McDermott fikk med seg fire ligamesterskap, én UEFA-cup og tre triumfer i serievinnercupen. I 1980 ble han kåret til årets spiller i England, både av spillerne og fotballskribentene.

Det er flere tidligere fotballspillere som fått denne diagnosen. På torsdag kom meldingen om at Denis Law har fått diagnosen. Nobby Stiles døde i 2020, og Bobby Charlton er en annen som har diagnosen.

Alle tilknyttet Liverpool FC sender Terry og familien hans varme tanker, og det samme gjør også selvsagt supporterklubben