Alle de engelske storklubbene vil kjøpe Bellingham – men Dortmund vil ikke selge før i 2023

Liverpool er en av klubbene som ønsker seg Jude Bellingham.

8. sep 2021 kl 20.28Arild Skjæveland

18 år gamle Jude Bellingham er i ferd med å bli en av de mest ettertraktede spillerne i Europa. Midtbanespilleren er fast for Borussia Dortmund og i Gareth Southgates landslagstropp, og storklubbene skal ligge langflat etter ham.

Paul Joyce, som har god innsikt på hva som rører seg i Liverpool FC, melder at LFC er en av klubbene som har vist stor interesse for Bellingham. Det har også Manchester City, Manchester United og Chelsea.

The Times-journalisten skriver videre at det er forventet at alle storklubbene vil prøve seg dersom han blir tilgjengelig. 

Dortmund vil ikke selge ennå

Tabloidavisen Daily Star hevder at Jürgen Klopp vil bla opp 80 millioner pund og gjøre den tidligere Birmingham-spilleren til klubbens dyreste gjennom tidene. At han vil bli den dyreste gjennom tidene om han kommer er det liten tvil om, men akkurat Daily Star må en ta med en klype salt.

En ting det ikke er tvil om, er Liverpools interesse.

Dortmund betalte 25 millioner pund for spilleren for 14 måneder siden. Den gang takket han nei til Manchester United for å fortsette utviklingen i Bundesliga.

The Times skriver at det er lite sannsynlig at Dortmund kommer til å selge Bellingham neste sommer, når det er ventet at Erling Braut Haaland skal bli solgt. Trolig må en vente til etter VM i Qatar vinteren 2022 før Dortmund er villig til å selge.

Spilleren, som er 2003-modell, har kontrakt med den tyske klubben til 30. juni 2025. Ifølge The Times skal han så langt ikke ha diskutert en ny avtale med klubben. Hans far Mark er veldig involvert i spillerens karriere.