Ingen frykt hos motstanderen

Crystal Palace-manager Patrick Vieira kommer til Anfield uten frykt.

17. sep 2021 kl 19.14Jens Bessesen

Den ferske Crystal Palace-manageren kommer til Anfield full av selvtillit etter 3-0-seieren over Tottenham forrige helg, og franskmannen sier han ikke frykter Liverpool på Anfield.

– Å spille på Anfield blir en skikkelig utfordring, men det er ingen frykt. Det er spenning knyttet til å møte et av Europas beste lag. Det blir vanskelig, men vi ser frem til å teste oss mot et slikt lag, sier Vieira før møtet med Liverpool.

Han mener Jürgen Klopps lag er et av Europas beste. 

– Hvis du ser på hva de har levert de siste årene er de helt der oppe. Vi kjenner til deres styrker og hva angrepsspillerne er kapable til. Vi kjenner dem godt og er ikke overrasket over hvordan de presterer uke inn og uke ut, sier han.

Tomålsscorer kan få tillit

Forrige helg kom nysigneringen Odsonne Edouard inn fra benken og scoret to mål. Om det blir han eller tidligere Liverpool-spiss Christian Benteke fra start lørdag er ikke klart.

– Jeg tror begge kan spille samtidig. Begge elsker nummer 9-posisjonen. Edouard kan spille på kanten, det er noe han er vant til, sier Vieira. 

– Det var en god start for Edouard. Det å komme inn og score to mål er godt for selvtilliten. Jeg er veldig fornøyd med spissene vi har, og jeg vil ikke ta noe vekk fra jobben Christian har gjort, sier han.

– Vi har ikke tatt avgjørelsen om hvem som skal spille. Den tar jeg lørdag morgen, sier han.

Må være modige

Vieira tror Palace kan skape problemer for Liverpool. 

– Vi må gå på banen og sørge for å gi dem problemer, for det er ting vi kan utnytte. Men da må vi være modige og ha tro på at vi kan få noe med oss fra kampen. Hvis vi kun tenker på å forsvare oss i 90 minutter kommer de til å score, sier Vieira.

– Vi trenger hundre prosent tro og selvtillit. Hvis ikke er det ikke noe poeng å være her, sier han.