Super League-striden fortsetter - Liverpool jobber fremdeles med å komme seg ut

Liverpool og de fem andre engelske utbryterne har fremdeles ikke klart å løsrive seg fra selskapet bak The Super League.

27. sep 2021 kl 17.05Jens Bessesen

The Guardian skriver mandag at den rettslige striden mellom UEFA og The Super League fortsetter. Barcelona, Real Madrid og Juventus støtter fremdeles prosjektet etter at ni av tolv klubber trakk seg få dager etter turneringen ble lansert i fjor vår. UEFA og de tre gjenværende klubbene har hele veien vært i strid, men The Guardian skriver at samtlige tolv klubber fremdeles til en viss grad er involvert. 

Da The Super League ble opprettet gikk nemlig de tolv klubbene til retten for å angripe UEFAs monopol på europeisk fotball og deres rolle som arrangør av Champions League og lovgivende myndighet i idretten. 

Den saken pågår fremdeles i domstolen i Madrid - selv om ni av klubbene tok avstand fra turneringen raskt etter den massive motstanden de ble møtt med av både media, supportere og spillere.

Avtalen gjelder fortsatt?

Selskapet bak The Super League er fremdeles ikke oppløst, skriver The Guardian, og samtlige tolv klubber står som aksjeeiere. 

«Avtalen som ble signert da klubbene forpliktet seg til å bryte ut, gjelder fremdeles». 

Avisen skriver videre at Manchester City, Chelsea, Arsenal og Tottenham skal ha et ønske om å oppløse selskapet eller å komme sammen for å stanse saken som føres for retten. At bare de fire klubbene blir nevnt har ført til spekulasjoner om at Liverpool og Manchester United fremdeles støtter The Super League i all hemmelighet. Men dette nekter begge klubber for.

– Vårt engasjement i The Super League-planene er over. Vi har forpliktet oss til å stå ved dette, og det er ingen grunn til å tro noe annet. Vi følger juridiske råd for å avslutte vårt engasjement på best mulig måte, sier en talsperson for Liverpool FC i en uttalelse.

UEFA tapte i retten

Striden mellom UEFA og Barcelona, Real Madrid og Juventus har eskalert den siste tiden. Bakgrunnen er at domstolen i Madrid mente det europeiske forbundet ikke hadde grunnlag for å straffe klubbene som stod bak utbryterturneringen.

UEFA skal ha føyd seg etter avgjørelsen i retten, men samtidig har de nylig gått ut og advart klubber og forbund om at fotballens fremtid er i fare fordi enkelte klubber nekter å gi slipp på The Super League-ideen.

De mener The Super League-utbryterne kun står for grådighet og egoisme.

Samtidig som The Super League-kaoset pågikk, lanserte UEFA sitt nye Champions League-format, som for øvrig har vært gjenstand for kritikk fra en rekke hold.