Derfor var ikke det polske stortalentet involvert mot Shrewsbury

Det var mange unggutter som fikk muligheten mot Shrewsbury Town, men Mateusz Musialowski var ikke en del av dem til manges overraskelse. Nå vet vi hvorfor.

Liverpool-supportere fikk se mange spennende unggutter i aksjon søndag kveld, da Shrewsbury Town ble beseiret på Anfield. 

Det var spesielt Kaide Gordon og Conor Bradley som stjal overskriftene, mens spillere som Tyler Morton, Elijah Dixon-Bonner, Max Woltman, Melkamu Frauendorf og James Norris også gjorde gode forestillinger. 

En spiller mange hadde ventet å se - som har markert seg i større grad for akademiet enn mange av navnene over - var Mateusz Musalowski, men han var hverken å se i startoppstillingen eller på benken. 

Nå vet vi mer om hvorfor. 

Sykdom

Ifølge Lewis Bower, som har god kontroll på det som rører seg i og rundt Liverpools akademi, var polakken syk i juleferien og har ikke trent siden han returnerte til Storbrittania. 

Det skal være grunnen til at han ikke var inkludert i U23-laget mandag kveld, og er sannsynligvis grunnen til at han ikke fikk prøvd seg mot Shrewsbury søndag kveld.

18-åringen har trent jevnlig med førstelaget siden i sommer, da han var med førstelaget i pre-season. Også da var han uheldig og ble skadet før han fikk muligheten til å vise seg frem i treningskampene. 

Uslipt diamant

Selv om Musialowski skulle ha vært friskmeldt til oppgjøret mot Shrewsbury var det imidlertid ikke skrevet i stein at han skulle få muligheten. 

Både spillere og trenere kjenner til den polske ungguttens enorme råtalent, men det har blitt satt spørsmåltegn ved valgene han tar på banen. 

De syv målene han har scoret for akademilagene er på ingen måte dårlig, men at han ikke har en eneste målgivende pasning så langt i sesongen vitner om en spiller som har steg å ta som lagspiller. 

Allikevel er det ingen tvil om at trenerne på førstelaget er mer enn kvalifiserte til å slipe diamanten Musialowski. Dersom han i tillegg unngår uflaks er det ikke lenge til vi får se polakken i aksjon for førstelaget.