I Shrewsbury forventer de at søndagens kamp blir spilt som planlagt

Det er andre regler i FA-cupen enn i Premier League og ligacupen. Shrewsburys daglige leder har fått signaler om at kampen skal bli spilt.

Liverpools neste kamp er hjemme mot Shrewsbury Town i FA-cupens tredje runde. Den spilles søndag kl. 15.00 – og i skrivende stund ser det ut til at den skal bli spilt.

Det til tross for at det er et pågående smitteutbrudd i Liverpool, som gjorde at semifinalen i ligacupen mot Arsenal torsdag kveld ble utsatt.

Liverpool har både manager, assistentmanager, flere av støtteapparatet og en rekke spillere i isolasjon etter å ha testet positivt. Shrewsbury Town forbereder seg på at kampen skal spilles som planlagt.

– Vi har en dialog med FA inn mot alle FA-cupkamper. Vi har blitt fortalt at kampen skal bli spilt, slik status er nå, sier Shrewsburys styreformann Brian Caldwell i et radiointervju med BBC Shropshire

Andre regler i FA-cupen

Torsdag kom meldingen om at det også er et stort smitteutbrudd på gang i Manchester City, men at kampen mot Swindon skal spilles med unge spillere. Den tidligere juniortreneren i Liverpool, Rodolfo Borrell, skal lede laget i Pep Guardiola og assistent Juanma Lilllos fravær.

– Reglene er litt annerledes i FA-cupen enn i ligacupen og Premier League, sier Caldwell, som var alt annet enn fornøyd da klubben hans møtte et reservepreget Liverpool-lag på Anfield for to år siden. I Premier League og ligacupen er det lister med spillere som de må velge spillere fra. I FA-cupen kan du velge enhver registrert spiller. Det åpner opp flere muligheter for Liverpool, sier han videre.

– Dersom de ønsker å bruke noen av U23-spillerene sine dersom de har mangler, så kan de gjøre det. Slik vi ser det, og slik det er akkurat nå, skal kampen bli spilt. Det gjør det litt mer ubehagelig, siden du ikke vet hvilket lag de skal stille med, men når alt kommer til alt ville vi trolig ikke visst hvordan laget så ut dersom alle var tilgjengelige heller, sier han.

Vi har en egen sak om reglene for FA-cupen. Den finner du her.

FA kommer ikke til å kreve at klubbene stiller med seniorspillere eller sine sterkeste lag denne helgen. Ifølge Liverpool Echo har det blitt sagt at Premier League-klubbene har fått beskjed om at FA-cupkampene må bli spilt denne helgen. LFC har så langt ikke annonsert noen pressekonferanse foran kampen.

Også Liverpool skal være optimistiske for at kampen kan bli spilt, dersom det ikke kommer nye smittetilfeller, ifølge David Lynch sin spalte her på liverpool.no.

Liverpool - Shrewsbury Town spilles søndag kl. 15.00, og vises på V Sport 1 og Viaplay.