Mangler halve forsvaret foran viktige kamper

Takumi Minamino tror at Japan skal klare seg fint uten sentrale forsvarsspillere mot Kina og Saudi-Arabia.

Klokken 11.00 i dag møter Japan Kina i VM-kvalifiseringskamp. Det blir uten kaptein Maya Yoshida og Arsenal-backen Takehiro Tomiyasu.

Takumi Minamino mener likevel at Japan har nok kvalitet i sine rekker til å ta seg et par steg nærmere Qatar-VM. Japan skal nemlig også ut i VM-kamp mot Saudi-Arabia den 1. februar.

– Det kan selvsagt virke negativt at vi ikke har kapteinen vår tilgjengelig, men det er i tider som dette at laget står sammen, uttalte Minamino til pressen før kampen. 

– Fotball er en lagsport, og vi må komme over at disse spillerne ikke er med oss. Vi tenker ikke på det, da vi har mange gode spillere, la han til. 

Toppoppgjør på tirsdag

Yoshida ble skadet under spill for Sampdoria tidligere denne måneden, mens Tomiyasu trakk seg fra troppen på søndag.

Japan åpnet VM-kvalifiseringen svakt, men har kommet til hektene og klatret til andreplass i gruppe B. De er ett poeng foran Australia på tredjeplass, og fire poeng bak gruppleder Saudi-Arabia, som de altså møter på tirsdag.

Minaminos Japan har vunnet sine tre siste kamper. Kina ligger for øyeblikket på femteplass i gruppen, sju poeng bak Japan på andreplass. De to beste lagene i gruppen får direkte VM-billett.