Nå forsøker Liverpool å sikre seg Carvalho også - har lagt inn bud på fem millioner pund

Ikke før kom bekreftelsen på overgangen til Luis Diaz fra Porto, så gjør Liverpool et nytt fremstøt på transfermarkedet, bare et drøyt døgn før januarvinduet stenger.

Sky Sports sin mann på Merseyside, Vinny O' Connor, melder på Twitter at Liverpool forsøker å signere den offensive midtbanespilleren/vingen Fabio Carvalho fra Fulham før transfervinduet stenger.

O' Connor forstår det slik at Liverpool har lagt inn et bud på fem millioner pund for tenåringen.

Carvalhos kontrakt med Fulham løper ut til sommeren, og spilleren huker av alle boksene til Liveprool i form av alder, profil og at han er hjemmeavlet.

19-åringen har vært sentral i Fulhams meget gode start på 2022, og gjorde tre mål i Fulhams to store seire over Bristol City og Birmingham. I går leverte han en målgivende pasning da Fulham spilte 1-1 mot Blackpool. Denne sesongen har han åtte mål og tre målgivende på 18 kamper i Championship.

– Fabio er et naturtalent, og det er det første store steget mot en stor karriere på toppnivå, uttalte Fulham-manager Marco Silva nylig. 

– Fabio har også andre ting som er veldig viktige. Han kommer på trening hver dag, og jobber veldig hardt, med riktig innstilling, og han er ydmyk.

Født i Lisboa

Carvalho ble født i Lisboa i Portugal, men flyttet sammen med sin familie til Storbritannia i ung alder. Han sluttet seg til Fulham fra det lokale laget Balham i 2014. Den gangen var også Chelsea, Arsenal og Manchester United interesserte i ham. 

På prøvespill i Fulham gjorde han to mål og serverte tre målgivende pasninger da hans lag kom tilbake fra 0-3 og slo Tottenham 5-3. 

Han gikk gradene ved Fulhams akademi, og fikk sin debut under Scott Parkers ledelse forrige sesong. Han scoret i sin første start i Premier League mot Southampton.

Under Silva er han nå blitt fast inventar i startoppstillingen. Forrige sesong gjorde han elleve mål og leverte fem assists på 13 starter i Premier League 2. 

Anfield-klubben har lenge speidet på Carvalho, og nå virker det som Liverpool forsøker å få til en avtale med Fulham før vinduet stenger ved midnatt i morgen kveld.

Totalt skal det være et dusin klubber som holder øye med unge Carvalhos situasjon. Så gjenstår det å se om han følger i Harvey Elliotts fotspor fra London-klubben.