Liverpools aller første colombianske spillerVar oppe grytidlig for å fullføre den medisinske sjekken

16 søramerikanske spillere har spilt førstelagsfotball for de røde. Luis Diaz blir nummer 17.

Ting skjedde veldig fort i slutten av forrige uke. På torsdag kom meldingene om at Liverpool var i ferd med å stikke av med Luis Diaz foran Tottenham.

I løpet av helgen hadde Jürgen Klopp hatt et FaceTime-møte med spilleren, partene var enig om en overgangssum på 37,5 millioner pund som kan stige til nesten 50 millioner pund – og medisinsk sjekk ble unnagjort i Argentina.

I et intervju med podcasten The Anfield Talk fortalte den colombianske journalisten Pipe Sierra at det ble lange netter på Diaz og agenten hans. 

Sierra kunne fortelle at spillerens representanter hadde et møte med Liverpool FC kl. 03.00 lokal tid natt til fredag. Den siste delen av den medisinske sjekken i Argentina skal også ha blitt gjort på natten. Kl. 06.00 lokal tid i Argentina skal alt ha vært i orden, og sjekken ble fullført, sier han.

Sierra var den som var først ute med utviklingen om overgangen til Diaz.

Colombia møter Argentina på bortebane natt til onsdag. Sierra sier at planen er at Diaz drar rett til Europa, men trolig ikke ankommer England før torsdag eller fredag, avhengig av hvordan det går med arbeidstillatelse.

Liverpool møter Cardiff på søndag kl. 13.00, men det spørs da om han vil være på plass i tide til å få sine første minutter allerede der.

Den 17. søramerikanske spilleren

Liverpool hadde ikke hatt en eneste søramerikansk spiller før Rafael Benítez hentet inn den rutinerte argentinske midtstopperen Mauricio Pellegrino i januarvinduet i 2005. Som spiller hadde han nok sine beste år bak seg, i Valencia, og han spilte totalt 13 kamper på den halve sesongen han fikk sammen med Sami Hyypiä og Jamie Carragher.

Roberto Firmino er Jürgen Klopps mest brukte spiller i sine seks år som Liverpool-manager, men det er ikke søramerikaneren med flest kamper. Det er fortsatt Lucas Leiva, som spilte 346 kamper for klubben mellom 2007 og 2017.

Michael Reid i Opta og StatsPerform har hentet frem en liste over antall kamper søramerikanske spillere har fått for klubben. Husker du alle?

Grunnen til at Gabriel Paletta ikke er med på listen, er at han spilte tre kamper for det italienske landslaget selv om han er født i Buenos Aires i Argentina. Midtstopperen spilte åtte kamper for de røde mellom 2006 og 2007.

Luis Diaz blir altså Liverpools aller første colombianske spiller, og den 17. søramerikanske spilleren som tar på seg den røde drakten. Vi gleder oss!