Alisson med milepæl mot Ajax

Det er ingen grunn til å tro at Alisson Becker ikke får tillit mellom stengene av Jürgen Klopp i kveld, i det som i så fall blir hans kamp nummer 200 for Liverpool.

Den brasilianske målvakten vil spille sin kamp nummer 200 for Liverpool siden overgangen fra AS Roma sommeren 2018. I sine første 199 kamper har Alisson holdt buret rent imponerende 89 ganger.

Liverpool avanserer som kjent til utslagsrundene i Champions League dersom de tar poeng på Johan Cruyff Arena i kveld. Det blir i så fall den tolvte gangen på 15 forsøk at de tar seg til cupspillet i turneringen.

– Det hadde vært flott. Men jeg kan ikke sitte her å si at jeg føler vi er halvveis der allerede. Det skal spilles 95 minutter, og dersom vi sikrer oss avansement er det veldig stort og veldig viktig for oss. Men nå fokuserer vi kun på forberedelsene til kampen. Etter den dårlige starten på gruppespillet trodde nok folk at vi ikke ville greie det, men nå er vi nær å klare det. Avansement fra gruppen er hva vi er her for, sa Jürgen Klopp til pressen tirsdag.

Solide tall

Klopps mannskap har vunnet 14 av sine siste 17 gruppespillkamper i Champions League. Liverpool er også ubeseiret på sine siste 16 kamper mot nederlandsk motstand. De røde har vunnet elleve av disse kampene, og har spilt uavgjort i fem. På sine seks siste besøk i Nederland har Liverpool bare sluppet inn ett mål, mot PSV Eindhoven i desember 2008.

– Jeg ser frem til kampen, og er veldig positiv. Vi møter Ajax i Champions League. Det er store navn, og en stor kamp, sier Klopp om å spille på Johan Cruyff Arena.

Alisson Becker er ikke den eneste Liverpool-spilleren som kan nå en milepæl i kveld. Mohamed Salah mangler nemlig bare to mål for å tangere Steven Gerrards klubbrekord i Europa, som lyder på 41 mål, mens Andy Robertson kan spille sin 50. europacupkamp for Anfield-klubben.

Klopp kan skilte med seier i alle hans fem tidligere møter med Ajax. De første to kom som Borussia Dortmund-manager.

Liverpool må klare seg uten Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain, siden duoen ikke ble tatt med i klubbens Champions League-tropp for gruppespillet, mens Arthur Melo, Luis Diaz og Diogo Jota er langtidsskadet og ikke vil være tilbake i spill før i 2023. Joel Matip og Thiago Alcantara er heller ikke aktuelle grunnet henholdsvis skade og øreinfeksjon.

Ajax har midtbanespiller Kenneth Taylor og forsvarsspiller Devyne Rensch tilbake etter skader. Edson Alvarez er også skadefri, mens Ahmetcan Kaplan fortsatt er ute. 

Ajax - Liverpool spilles onsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.

Liverpools kamper mot Ajax

Liverpool har bare tapt ett av fem møter med Ajax, og det var det første møtet i 1966. De tre kampene som Liverpool har spilt mot de nederlandske mestrene under Jürgen Klopps ledelse er alle vunnet med ettmålsseiere.