– At det er en veldig viktig kamp er det ingen tvil om

Jürgen Klopp sier det er superviktig å følge opp søndagens herlige seier når West Ham kommer på besøk.

– Når du har en sesongstart som vi har hatt, så kommer det et punkt i sesongen der du innser at hver eneste kamp fra nå er en finale. Det innså vi allerede for noen uker siden, sa Jürgen Klopp på sin pressekonferanse før hjemmekampen mot West Ham. 

– Jeg vet ikke om vi kan legge enda mer viktighet i West Ham-kampen enn vi allerede har gjort, for det er alltid hundre prosent. Men at det er en veldig viktig kamp er det ingen tvil om, sa Klopp. 

Han la til at London-laget er en vanskelig motstander som de røde har blitt utfordret av tidligere. 

Styrket stallen

Forrige sesong ble Liverpool påført sitt første av to ligakamp da de gjestet David Moyes sitt mannskap i London i høstsesongen, og i hjemmekampen vant de røde 1-0 etter en kamp der begge lag hadde flere sjanser. 

– De har skapt problemer for oss både her og på London Stadium. David gjør en utrolig jobb, og har nå også hentet inn noen virkelig kvalitetsspillere, som fører til at han kan gjøre endringer på laget, sa Klopp. 

Spissen Gianluca Scamacca har sørget for at toppscorer Michail Antonio har blitt en rotasjonsspiller de siste ukene. Lucas Paqueta har kommet inn på midtbanen og blir varmere og varmere i trøya. Spillere som Maxwel Cornet, Thilo Kehrer og Emerson har også bidratt til at stallen er blitt bredere, mens storkjøpet Nayef Aguerd nærmer seg banen igjen etter å ha vært skadet hele sesongen.

– West Ham har utviklet seg, og det gjør det enda vanskeligere for oss. Men kampen er uansett veldig viktig, sa Klopp.

Søndagens seier la grunnlaget

Det faktum at Liverpool dro i land en meget sterk 1-0-seier over Manchester City gjør det ikke mindre viktig å følge opp med tre poeng mot West Ham. 

– Mitt engelske vokabular er ikke godt nok til å uttrykke hvor viktig den seieren var. Fra alle mulige perspektiv. Det var prestasjonen vi trengte, sa manageren, som også rettet en stor takk til supporterne for støtten gjennom det som så langt har vært en vrien sesong.

– Vi tar det ikke for gitt, la han til. 

Det kan virke som de røde har tatt med seg mye selvtillit fra søndag. 

– Vi kunne spilt nøyaktig samme kamp og tapt 1-0, og tatt med oss noe da også. Men for å få fullt utbytte av en slik prestasjon trenger du et resultat også, og det fikk vi.