Både Sadio Mané og Liverpool har slitt etter at de skiltes

Omtrent samtidig har de to storklubbene slitt med form og å vinne kamper.

Han var en av Jürgen Klopps viktigste siden 2016, men det har ikke gått på skinner for noen av partene etter at Sadio Mané ble Bayern München-spiller i sommer.

– Det går bra. Å bytte fra en klubb til en annen er ikke lett. Jeg tilbrakte åtte veldig fine år i England, seks år i Liverpool, to i Southampton, og nå er jeg i et nytt land. Det er ikke enkelt fordi alt forandrer seg så plutselig, folk, trening, alt, sier Sadio Mané til UEFAs nettsider.

Liverpool og Bayern München har det til felles at begge startet en dårlig formkurve cirka rundt 1. september. Nå vant tyskerne endelig igjen, skal vi tro og håpe at det vil gjelde for de røde og?

Begge lag har skuffet forventingene

Umiddelbart virket det lovende for begge parter.

Darwin Núñez så fenomenal ut og Liverpool slo fortjent Manchester City med 3-1 i Community Shield 30. juli.

Bayern München slo Eintracht Frankfurt 6-1 i ligapremieren. I runde tre knuste de Bochum med 7-0. Mané scoret fire mål på de fire første kampene. 

Men så skulle det bli fire seriekamper på rad uten å vinne. Nærmest utenkelig for den tyske giganten. På samme tid opplevde Mané at målene tørket vekk.

NY POENGDELING LØRDAG: Brighton kom til Anfield og scoret tre ganger, med fortjent poeng som resultat.

NY POENGDELING LØRDAG: Brighton kom til Anfield og scoret tre ganger, med fortjent poeng som resultat.

– Alt er endret så det er ikke lett i det hele tatt. Jeg må tilpasse meg. Jeg var klar over det og det kommer ikke som noen overraskelse. Det skjer akkurat som jeg forestilte meg. Folk er innbydende, og de er gode spillere. De rundt klubben er utrolige så jeg er veldig fornøyd.

Scoringen hans fredag 30. september, da det endelig ble seier igjen, var hans første i Bundesliga siden 21. august.

Liverpool best på Champions League-kveldene

For de røde har problemet vært å vinne. De er kun fire poeng bak lørdagens siste motstander Brighton, som innehar 4.-plassen, men «The Seagulls» har vunnet dobbelt så mange Premier League-kamper.

POPULÆR: Det ble tidlig klart at Sadio Mané var lysten på en ny utfordring sent i karrieren, men supporterne skulle gjerne beholdt 30-åringen.

POPULÆR: Det ble tidlig klart at Sadio Mané var lysten på en ny utfordring sent i karrieren, men supporterne skulle gjerne beholdt 30-åringen.

Den eneste seieren i september kom i Champions League, hjemme mot Ajax 13. september. Kanskje er det en fordel å kunne bytte fokus til Europa igjen?

– Helt ærlig, jeg vil aldri glemme tiden min der. Jeg lærte masse, som en mann og som en fotballspiller. Supporterne var fantastiske, folkene fra byen var fantastiske. Det er en klubb som vil bli i mitt hjerte for alltid. Det er også en legendarisk klubb, de har vunnet alt, forteller Mané.

– Og i tillegg, det er den klubben som hadde alle de beste Champions League-kveldene.

Liverpool - Rangers har avspark 21:00 tirsdag 4. oktober. Du kan se den på TV 2 Sport Premium/Play.