«Den største utfordringen i Jürgen Klopps regjeringstid»

Skribent Dominic King mener årets sesong overgår det vi så under pandemien.

Daily Mail-skribent Dominic King skriver at Jürgen Klopp ikke var i humør til å snakke om topp fire-mulighetene etter lørdagens hjemmetap mot Leeds, og at spørsmålet ikke helt ga mening heller slik kvelden endte. Samtidig ga ikke de rødes taktikk særlig mening heller, og bortelaget tok med seg alle tre poengene. 

«Ingenting med Liverpool gir mening for øyeblikket. For fem måneder siden var de to kamper unna historiens beste sesong av et klubblag. Nå er de fem poeng over nedrykksstreken, og snakk om å kvalifisere seg til Champions League i mai virker for øyeblikket latterlig», skriver King. 

«De gir bort målsjanser alt for lett, motstanderne løper seg enkelt gjennom midtbaneleddet, og de ser heller ikke ut som de skal score mål. Leeds var de foreløpig siste til å utnytte dette, og løftet vi skulle se etter seieren over Manchester City for to uker siden har ikke kommet». 

Den største utfordringen

King sammenlikner situasjonen med den vi så for halvannet år siden, da et skadeplaget Liverpool var i skrekkform i pandemisesongen. Samtidig mener han at Klopp har en enda større oppgave med å snu denne sesongen. 

«Dette er utvilsomt den største utfordringen i Jürgen Klopps regjeringstid, og syv poeng av 18 mulige i oktober underbygger det». 

«Liverpool hadde problemer for to år siden, men da var det annerledes fordi formduppen kom som en følge av at store deler av laget var ute med skade, og fotballen ble spilt for tomme tribuner. Klopp visste at formen ville komme tilbake igjen i 2021, men nå hoper spørsmålene seg opp, og han sliter med å finne svarene. Det er ikke for dramatisk å si at neste ukes bortekamp mot Tottenham er kritisk». 

I London skal de røde møte et lag de har spilt jevnt mot i det siste, og King trekker frem at Antonio Contes lag kom til Anfield i mai og tok med seg et poeng da Liverpool jaktet ligagullet. 

Har større bekymringer

På pressekonferansen etter lørdagens kamp svarte Klopp følgende på spørsmål om han er bekymret med tanke på topp fire. 

– Ja, men det er faktisk ikke min største bekymring for øyeblikket. Jeg har mange andre bekymringer, men selvsagt er jeg bekymret for det også, sa manageren.

– Jeg er ikke så dum at jeg ikke ser avstanden opp, og jeg vet hvilke lag som ligger der oppe. Du klarer ikke å kvalifisere deg til Champions League dersom vi er så ustabile som vi er for øyeblikket. Så vi må få orden på det, og så får vi se hvor vi ender. Vi vet at alt er mulig, eller mange ting er mulig, men da må vi begynne å vinne fotballkamper. Så langt har vi ikke gjort det ofte nok, sa tyskeren.