– Det er tungt å tape det på et straffespark

Virgil Van Dijk var uenig med dommer Oliver, men nederlenderen var også ærlig om situasjonen klubben står i for øyeblikket.

Liverpools nederlandske midtstopper var en av flere Liverpool-spillere som ikke er i nærheten av sitt vante nivå for øyeblikket. I kveldens kamp mot Arsenal ble det tre nye baklengs, og null poeng mot serielederen.

– Vi er veldig skuffet. Det var en veldig tøff kamp, med gode og dårlige øyeblikk. Vi klarte rett og slett ikke å ta poengene, sier en ærlig Van Dijk til Sky.

31-åringen er selvfølgelig litt matt etter kampen, men han brukte også litt tid på å tegne et større bilde på det som skjedde på Emirates i kveld.

– Det er tøft å innse tapet, men vi vet at de er i sitt livs form. De har hatt en flott sesong så langt, og vi vet alt det alltid er tøft å komme her.

3-2: Virgil Van Dijk og Liverpool måtte se Arsenal score tre mål og ta alle tre poengene på Emirates.

3-2: Virgil Van Dijk og Liverpool måtte se Arsenal score tre mål og ta alle tre poengene på Emirates.

Ser fremover

I kveld slo Liverpool tilbake to ganger mot serielederne, men måtte til slutt gå slukøret av gressmatten. Det betyr at Arsenal for øyeblikket ligger 14 poeng foran de røde, med en kamp mer spilt.

– Vi kan ikke endre virkeligheten, men vi kan bare prøve å vinne neste kamp. Vi vet at det vil bli tøft, og vi vet at vi kan gjøre det bedre enn dette. Vi har en stor jobb å gjøre i Champions League, og deretter Premier League. Vi må være klar, sier nederlenderen.

Det er spesielt i det defensive arbeidet Jürgen Klopps menn har slitt mest denne sesongen. Det gjorde de også på Emirates. Det er Van Dijk fullt klar over.

– Vi vet allerede at vi har sluppet inn for mange, etter min mening. Vi jobber med det hver dag. Selvtillit spiller nok også inn. Vi er alle mennesker, og noen ganger trenger du litt selvtillit, for om du ikke har det kan det bli vanskeligere.

Det er ingen tvil om at Liverpool og Virgil Van Dijk ikke har dommeren å skylde på etter kampen, men The Gunners fikk en billig straffe. Det mener iallfall 31-åringen.

TILBAKE: Ibrahima Konate var tilbake i spill på Emirates. Hvem spiller midtstopper ved siden av Van Dijk mot Rangers?

TILBAKE: Ibrahima Konate var tilbake i spill på Emirates. Hvem spiller midtstopper ved siden av Van Dijk mot Rangers?

– Kampen ble avgjort på en straffe som aldri skulle vært. Det er tungt.

De røde må likevel begynne med seg selv, for prestasjonene er ikke gode nok i skrivende stund. Til uken venter Rangers, før Manchester City kommer på besøk neste helg.

– Det er realiteten, og vi kan ikke endre det nå. Det eneste vi kan gjøre er å prøve å vinne den neste kampen. Vi vet at det vil bli vanskelig å den neste seriekampen, men vi vet også at vi kan bedre enn i dag, sier Van Dijk.