– Dette er kampene vi har lengtet etter i så mange år

Det er 23 år siden sist Liverpool besøkte City Ground for å spille ligakamp mot Nottingham Forest.

Kampene kommer tett som hagl i oktober, og allerede i tidligkampen lørdag skal Liverpool igjen i aksjon, mot nyopprykkede Nottingham Forest på City Ground. 

Forest-manager Steve Cooper sier at denne kampen er en påminnelse om hvorfor skogvokterne var så desperate etter å rykke opp i Premier League igjen. Det er 23 år siden forrige gang Liverpool kom på besøk i en ligakamp.

– Liverpool er en skikkelig test for oss, det er det ingen tvil om. Uansett når du møter dem, så vil ikke det endre seg. Det er vi fullt klar over, sier Cooper til Daily Mail.

Nottingham Forest har ikke fått noen kjempestart på comebacket i Premier League. De ligger nest sist på tabellen, med seks poeng på sine elleve første kamper. Tirsdag kveld fikk Forest med seg ett poeng fra Brighton, etter en målløs forestilling på Amex Stadium.

– Slik vi ligger an i ligaen for øyeblikket, med de resultatene vi har hatt, så må vi bare ta en kamp om gangen og fokusere kun på denne kampen. Liverpool er en av de største truslene i ligaen. En fantastisk klubb, med en god manager og gode spillere. Det finnes intet tidspunkt som er bedre eller dårligere å møte dem på, mener Cooper.

Se høydepunktene fra Nottingham Forest sin kamp i Brighton:

– Dette er en strålende test for oss. Dette er kampene som denne klubben har lengtet etter i så mange år. Det må vi huske på, og har vi det i bakhodet vil vi skape en veldig god atmosfære, noe som er normalen uansett, og det kan hjelpe oss på kampdagen.

Var seks år i Liverpool

Liverpool er en klubb som Cooper kjenner godt, da han jobbet som trener i ungdomsavdelingen til Anfield-klubben i seks år. Nå ser han frem til å møte Jürgen Klopp igjen. Forrige møte mellom de to lagene var i FA-cupens kvartfinale i vår.

– Jeg har enorm respekt for Klopp, og er en stor beundrer av ham, akkurat som jeg beundrer alle managere. Det er en unik rolle. Jürgen er mye mer erfaren enn meg når det gjelder antall år i yrket og antall kamper, og han har hatt stor suksess. 

– Jeg kjenner Liverpool ganske godt, fordi jeg var trener der da jeg var yngre. Det stilles store krav i klubben. Jürgen har hatt stor suksess, og vi ser frem til å møte laget hans. Men på kampdagen må vi fokusere på oss selv.

Få skader

Cooper må klare seg uten Harry Toffolo, som fikk en hamstringskade i den målløse kampen i Brighton, mens Lewis O'Brien sliter med sykdom.

Forest-manageren mønstret følgende mannskap på Amex Stadium: Dean Henderson; Serge Aurier (Harry Toffolo 68, Giulian Biancone 86), Steve Cook, Scott McKenna, Neco Williams; Remo Freuler, Ryan Yates (kaptein), Orel Mangala (Cheikhou Kouyaté 61) ; Morgan Gibbs-White, Jesse Lingard (Joe Worrall 86), Brennan Johnson (Taiwo Awoniyi 86)

Ubenyttede innbyttere: Wayne Hennessey, Sam Surridge, Emmanuel Dennis, Willy Boly

Nottingham Forest - Liverpool spilles på City Ground lørdag kl 13.30, og blir vist direkte på V sport PL og Viaplay