Klopp møtte pressen: – Vi skal gi det et forsøk på Anfield mot verdens beste fotballag

Jürgen Klopp har møtt pressen før kampen mot Manchester City.

Følg pressekonferansen i livevinduet under eller i videoen øverst i saken. 

Velkommen!

Velkommen til livedekning av Jürgen Klopps pressekonferanse før møtet med Manchester City på Anfield. Vi oppdaterer fortløpende med det som blir sagt. 

Manageren er på plass ca klokken 11.30. 

Klopp er på plass. Får spørsmål om viktigheten av onsdagens seier og hva den betyr.

– Jeg skjønner ikke hvorfor alle snakker så mye om det. Jeg ble spurt om seieren løftet humøret vårt, og selvfølgelig gjorde den det. Men det har ikke så mye med Manchester City å gjøre. Vi må finne ut hvem som er klare til den kampen, og gi det et forsøk på Anfield mot verdens beste fotballag. 

Bekymret for å slippe inn først - spesielt mot Haaland?

– Vi spilte bra fotball i første del av kampen. Så mistet vi ballen i et øyeblikk der alle lag i verden vil være åpne. To pasninger senere var Arfield alene. Slik kan skje. 

– Du må sørge for at verdens beste spiss ikke får for mange sjanser. Mot City er problemet at hvis du bruker for mange spillere på Haaland, så har de mange andre i verdensklasse. Vi må finne løsningen.

Fikk Salah en selvtillit-boost?

– Det hjelper helt klart. Målene var strålende. Han lærte nok av første kamp mot Rangers. Målvakten reagerte bra fordi han visste når vi ville avslutte, men denne gangen var timingen fra Mo veldig god. 

– Alt dette hjelper. Det du ønsker for spissene dine er mål, og alle var involvert i scoringer. 

Når ble du oppmerksom på Haaland for første gang?

– I Salzburg da vi spilte mot dem. Da var han veldig ung, og du kunne se et utrolig potensial. 

– Vi tenkte mye på ham og hvordan han skulle stoppes. Han scoret likevel. Han setter nye standarder fysisk, har en sensasjonell evne til å være på rett plass og er god teknisk. Nå spiller han med noen av verdens beste spillere rundt seg - De Bruyne, Gündogan, Foden, Silva, Mahrez. Det passer perfekt.

Firminos form

– Han er i veldig god form og det er alle glad for. Når laget ikke er på sitt beste er det flott å ha noen som vet hvor målet står. Vi må bare spre ut scoringene litt mer utover kampene. 

Vil sesongstarten til de to lagene skape en annen ramme rundt kampen enn vanlig?

– Det kan bli tittelavgjørende i år også, bare ikke for oss!

– Når du møter City krever det alt du har av fokus og alt du kan om fotball. Det er den største utfordringen du kan møte i fotball. De finner alltid nye rom. Men det er hjemmekamp på Anfield. Oss mot City. Ja, de er best i verden, men vi skal gi det et forsøk. Vi får hjelp av et fullsatt Anfield og vil forsøke å utnytte det.

Duellen med Pep og City

– Jeg liker det veldig godt. Dette er en ekstra utfordring. De har ingen svakheter. Derfor er de laget de er. Vi vet at vi har noen gode resultater mot dem. Ikke nok til å vinne flere ligatitler, men vi har som regel vært med i kampene. I deler av kampene må du lide. Så må du dominere i andre øyeblikk. Vi må finne den rette balansen. 

Får spørsmål om respekten mellom lagene.

– Vi gjør hverandre bedre. Men jeg bryr meg ikke om fortiden. De har hjulpet oss å prestere på et høyt nivå. Selv i de sesongene har kampene mot City blitt forberedt på samme måte. 

Salah mer sentralt

– I denne kampen handlet det om at han kom inn som innbytter og Harvey fremdeles var på banen. Han kan spille der og ute på kanten. Han var mer fleksibel, og vi trenger det i offensive øyeblikk. Uansett system, må du være rundt boksen når du skal avslutte. Han var der. 

– Det handlet ikke så mye om posisjonen. Du må være fleksibel og utnytte rom. Du må tvinge forsvarsspillerne til å reagere på ulike scenarier. Hvis vi er mer fleksible blir det vanskeligere for dem. 

Sett en spiller som Haaland før?

– Vi har sett andre høye og tekniske spisser. Zlatan er et eksempel. Men Haaland er en kombinasjon av så mye. Hans avslutningsegenskaper er veldig gode. Han beveger seg på en veldig intelligent måte. Totalpakken gjør ham spesiell. 

Hva har endret seg for Bobby?

– Bobbys tall er imponerende. Han er en eksepsjonell spiller, men det er ikke slik at han har herjet i hver kamp. Som lag har vi ikke hatt vår beste sesongstart. 

– Det er viktig at han er på rett sted til rett tid. Noen ganger går ballen mellom bena på keeper, andre ganger spretter den utenfor. Bobby har alltid bidratt i dette laget. Med all respekt til Rangers - vi vet at det er stor forskjell på dem og Manchester City. 

– Vi har alltid vært modige mot City. Vi må se hvem vi kan bruke på søndag. Alle er ikke tilgjengelige. Og vi må være på vårt beste defensivt over hele banen, der du kan skape problemer for dem. Når vi får ballen må alle være fulle av selvtillit. Vi spilte god fotball mot Rangers. 

Skadesituasjonen - kom alle fra Rangers-kampen i god behold?

– Vi får se. Ingen avgjørelser er tatt. 

Det var det

Den åpne delen av pressekonferansen er nå ferdig.