Vi fulgte pressekonferansen: – Tror jeg får være på sidelinjen i morgen

Klopp møtte pressen før kampen mot West Ham.

Følg pressekonferansen i livevinduet under eller videoen øverst i saken.

Velkommen

Velkommen til livedekning av Jürgen Klopps pressekonferanse før møtet med West Ham i Premier League. Manageren er på plass klokken 14.30. 

Forventede temaer: Diogo Jota og skadene, det røde kortet mot Manchester City og mer om den rivaliseringen. Og kanskje bittelitt om West Ham.

Klopp er på plass. Får spørsmål om Jotas skade og kampprogrammet.

– Ikke gode nyheter om Diogo. Han mister VM. Det er en alvorlig skade i leggmuskelen, og nå begynner prosessen med å lege skaden. Det var første diagnose, og så får vi se om vi får vite mer. Veldig trist for Diogo og veldig synd for oss. 

– Han trenger ikke operasjon.

– Vi får se hvordan guttene føler seg i dag. Vi møter et West Ham som har funnet formen igjen, og de er et sterkt lag. 

Vet du om du får karantene etter det røde kortet, og spørsmål om respekt for dommerne.

– Jeg tror jeg får være på sidelinjen i morgen. Vi har ikke hørt noe annet, og tror ikke noe vil skje før kampen. 

– Jeg burde taklet situasjonen annerledes. Hele kampen ledet opp til det øyeblikket. Det var en intens kamp med mange avgjørelser ingen av managerne forstod. 

– Jeg snakket med Anthony Taylor etter kampen og vi snakket sammen i fred og ro om situasjonene. Jeg fikk rødt kort, og nå venter vi på prosessen.

Om hendelsene under og etter kampen har overskygget seieren

– Jeg tror ikke vi må være bestevenner med andre klubber og tror ikke noen vil være bestevenn med oss. 

– Jeg svarte på et spørsmål her, og trodde jeg hadde gitt uttrykk for at jeg respekterer det de gjør. Det viktigste var at vi som lag viste en utrolig prestasjon på søndag. Hvis én person kaster en mynt, er det en stor feil som skal bli straffet. Hvis noe skjer etter kampen er det én eller to supportere. 

– Det var en strålende kamp mot et så godt lag i en super-intens kamp. Det var situasjoner jeg ikke vil se i en fotballkamp, og vi må huske å beskytte spillerne. Det er dommernes ansvar også. Vi så liknende i kampen mellom Chelsea og Tottenham. 

– Jeg bruker det ikke som unnskyldning for min oppførsel, men slik var kampen.

– Etter kampen handler alt om hva jeg sa og gjorde, og det bør ikke være sånn. Men det kan jeg ikke endre. 

Hvor viktig var resultatet for ligasesongen?

– Engelsken min er ikke god nok til å forklare hvor viktig det var. Veldig viktig. Det var prestasjonen vi trengte. Supporterne har vært eksepsjonelle hele sesongen og de viser alltid følelser. Supporterne våre vet at sesongstarten ikke har vært det samme, og vi tar ikke deres bidrag for gitt. Seieren var enorm. 

– Vi kan spille nøyaktig samme kamp og tape 1-0, men man trenger et resultat. 

Viktig å følge opp mot West Ham?

– Etter den starten vi har hatt har vi skjønt at hver kamp fra nå er en finale. Det er veldig viktig å følge opp. Vi har stor respekt for dem, og de har skapt problemer for oss. 

– David gjør en utrolig jobb. De har hentet inn kvalitetsspillere. Nå kan de rotere litt mellom Antonio og Scamacca. Paqueta er en strålende spiller, det samme med Kehrer. Det er noen av dem. 

Hvor lenge er Diogo ute?

– Vi snakker om måneder. Vi får se. Jeg vil ikke si noe om hvor lenge, for jeg håper på en positiv utvikling, men det blir lenge. 

– Diogo takler det overraskende bra så langt. Utrolig smart og reflektert gutt. Han skjønte det da han ble båret av banen, og da vi snakket sammen. Han forklarte hva som hadde skjedd, og visste nok at det var alvorlig og at det kunne spolere VM-drømmen.

Scamacca og Nunez og det å tilpasse seg Premier League

– Vi har ofte snakket om hvor vanskelig det er å tilpasse seg Premier League. Det er noen unntak, som Virgil, Mo og Sadio. Mange andre har trengt tid på å tilpasse seg. Darwin trenger også det. Premier League er den sterkeste ligaen i verden. 

– Når det gjelder Scamacca og Darwin startet ingen av lagene særlig bra, og det hjelper ikke. 

Trygg på at spillerne kan sette sammen en seiersrekke?

– Du må bare ta én kamp av gangen, og da får du det til. 

– Men vi trenger å rotere så ofte vi kan. Nå har vi mistet to spillere som kan spille på venstrekanten, så vi må finne ut av det. 

Hva synes Klopp om å få skylden for at det ble ampert på Anfield?

– Jeg kan ikke gjøre noe med at folk misforstår det jeg sier. Jeg er ikke alltid forsiktig. Noen ganger svarer jeg bare og sier det jeg mener. Jeg skal prøve å gjøre det i fremtiden også, for det er aldri målet mitt å skylde på noen. Jeg sier bare hvordan jeg ser ting. 

De andre skadene

– Alle bortsett fra Diogo som startet er klare igjen. 

– Curtis var på benken, men han trenger mer tid før han er helt klar til å spille. Han trente ikke i går. Oxlade nærmer seg og trente for fullt i går. Men han trenger tid. Naby er med på deler av treningen. Ibou er ikke i trening ennå, men det kan være snakk om noen dager. Joel er et lite stykke unna, og Luis er ikke i nærheten av trening. Calvin trener for fullt igjen. Han er tilbake og kan forhåpentligvis spille for U21 til helgen.

Det var alt

Det var alt fra Klopp denne gangen.