Vi fulgte pressekonferansen: – Jeg beklager at vi ikke er i like god form som forrige sesong. Men vi skal kjempe helt til siste slutt

Liverpool møter Rangers borte på onsdag. Vi fulgte pressekonferansen før kampen.

Følg pressekonferansen i livevinduet under eller i videoen øverst i saken.

Pressekonferanse

Velkommen til livedekningen av pressekonferansen før møtet med Rangers i Champions League. Vi oppdaterer fortløpende med det som blir sagt.

Klopp og Jota skal snakke

Diogo Jota er den utvalgte spilleren som skal snakke med pressen i dag, i tillegg til Jürgen Klopp. Pressekonferansen starter med manageren klokken 20.30, før Jota tar over når Klopp har unnagjort sin del. 

Klopp er på plass. Får spørsmål om skadesituasjonen.

– Etter kampen i garderoben var det åpenbart at de var skadet. Vi var litt heldige med Trent, for vinkelen så ikke bra ut. Det er seks til åtte uker for Luis Diaz. Vi må være forsiktige. Det kunne også ha vært verre med tanke på måten han falt på. Joel følte det litt og er ute. 

– Det er ikke supert, men vi skal takle det. 

– Robertson og Jones har bare trent et par dager. Robbo er i troppen, Curtis, Ox og Naby er ikke med. 

Får spørsmål om Hamanns kommentarer om at Liverpool trenger en gnist

– Han er en god kilde. Velrespektert over alt. Jeg synes ikke Didi Hamann fortjener at du bruker hans ord for å stille spørsmål. Gjør meg en tjeneste og still dine egne spørsmål.

Hva trengs for å få resultater?

– Vi må kjempe videre. Det skjer ikke over natta. Folk vil ikke høre det, men sånn er det. Dommeren på Sky Sports sa to ganger at avgjørelsen var feil av Englands beste dommer, Michael Oliver. Vi hadde møte med dommerne før sesongen der det ble lovet at det skulle bli slutt på billige straffespark. 

– Det første målet var trolig offside, men det var ikke nok kameraer til å se det. Da jeg så bildet så det åpenbart ut som en offside. 

– Vi slapp inn tullete mål, spesielt det andre. Men mellom det første og andre målet spilte vi en veldig god kamp. I andre omgang kom vi ut og scoret vårt andre mål. Vi var ikke like gode, men kampen var åpen. Så fikk de et straffe som ikke var straffe. 

– Vi spilte ikke vår beste fotball, det så jeg. Vi spilte borte mot serielederen, som er i form. Vi tapte på måten vi tapte på, og det er vanskelig å bedømme. Med korrekte dommeravgjørelser hadde det hjulpet. Vi tapte kampen og mistet tre spillere, men det eneste vi kan gjøre er å kjempe videre. Det gjorde vi også mot Arsenal. Det må vi gjøre i morgen også. 

– Rangers vil slå tilbake og få poeng i Champions League-gruppen. Nå vil de angripe i en flott atmosfære, og jeg gleder meg. En vanskelig kamp i en annen turnering.

Erfaring i Europa. Må du minne dem på at dette kan være en helt annen kamp enn forrige uke?

– Ja, men ikke på grunn av erfaringen. Fordi vi er mennesker. Vi har ofte vunnet hjemmekampen og fått en annerledes kamp borte, så jeg skal minne dem på det.

Henderson og den pågående FA-saken - vil han ha hodet på rett plass?

– Ja. 

Forventer du endringer hos Rangers og ble du overrasket sist?

– Vi var ikke sikre på om de ville spille med fire eller fem bak. De kunne startet med en annen spiss. Rangers gikk for det og de kommer til å gjøre det i morgen. 

– Vi snakker ofte om kraften av Anfield, og sånn er det her også. Fotball handler om momentum. Det blir en vanskelig kamp, men vi skal prøve.

Nunez sin selvtillit og form

– Det er viktig å score. Han hadde mange gode øyeblikk mot Rangers, tidvis umulig å spille mot. Men gode redninger fra keeper. Han fikk målet mot Arsenal og kjempet hardt. Det var positivt.

Får spørsmål om den unge midtstopperen Leon King

– Hvis det er mye interesse er det et bevis på gode prestasjoner. Men jeg liker ikke å snakke for mye om motstanderens spillere. Vi scoret to mål på dødball. Han var del av et forsvar som gjorde det bra. En 18 år gammel gutt på Anfield i sin første Champions League-kamp, da er det positivt bare å unngå store feil. Han spilte godt, og det sier mye om ham. 

Trents skade - hvor lenge?

– Mindre enn en måned. Jeg hørte to uker, men vi får se. Det er informasjonen jeg fikk. Det kan vi leve med.

Nytt spørsmål om Arsenal-kampen

– Du ser kampen, og jeg var ganske sikker på at det ikke var straffe. Jeg vil ikke diskutere det mer. Men alle kunne se det. Jeg stod der og vi tapte kampen. Jeg visste at vi hadde tre store skader. Hvordan kunne jeg ikke være nedfor? 

– Så får jeg informasjon om at dommereksperten på tv sier at avgjørelsen var feil, og så får jeg vite at Saka trolig var offside. Så blir dårlig forsvarsspill godt forsvarsspill fordi det hadde vært offside. 

– Vi er ansvarlig for en svak andre omgang og for situasjonen før straffesparket. Vi er ansvarlig for å slippe inn på kontring. På det første målet var det offside. 

– Vi kunne spilt bedre, men vi reiste ikke dit for å vise hvor gode vi er. Vi reiste dit for å vinne. Jeg har alltid akseptert at dommeravgjørelser blir tatt, men du kan være heldig med avgjørelsene to ganger og vinne kamper. 

– Dette er en utfordring, og jeg beklager at vi ikke er i like god form som forrige sesong. Men vi skal kjempe helt til siste slutt. Det har ikke blitt lettere siden søndag på grunn av skadene, men jeg likte laget jeg så på trening i dag.

Har Napoli overrasket?

– Ja. Hele formen til Napoli er overraskende. De er utrolig sterke og spiller strålende fotball, spiller godt sammen. Vi var dårlige mot dem, men de var veldig gode. 

– Mot Ajax hadde de noen mål man ikke scorer hver dag, men resultatet var overraskende. 

Har du snakket med Robertson om Ibrox?

– Han trenger ikke det. Jeg har sett mange Old Firms på tv. Jeg ser frem til å oppleve atmosfæren. Andy spilte her med Dundee United, jeg har ikke snakket med ham ennå.

Klopp er ferdig - Jota på plass

Klopp er ferdig med sin del av pressekonferansen og nå er Diogo Jota klar. Klopp ber journalistene være raske ettersom han skal kjøre hjem sammen med Jota etterpå!

Jota: Får spørsmål om dommeravgjørelsene

– Vi kan alltid gjøre mer, men når du ser tilbake på kampen føler vi at alt gikk mot oss. Men det tilhører fortiden. Vi må fokusere på å snu skuta. Morgendagens kamp er viktig med tanke på å gå videre.

Jota: Er tittelkampen over?

– Det er vanskelig å si. Forrige sesong var vi også langt unna, og mange kamper gjenstår. Det virker ikke sannsynlig nå, men vi vet aldri. I morgen er det en ny kamp i en annen turnering og vi er i en god posisjon i gruppen. 

Jota om tiden fremover

– Cupene har ikke begynt ennå, vi ligger godt an i Champions League og er ikke der vi ønsker i Premier League. Vi har noen uker frem til VM å komme oss i en bedre posisjon. 

Jota: Klar for å spille på venstrekanten når Diaz er ute?

– Jeg er klar for å spille hvor enn manageren vil bruke meg. Jeg vil alltid gi hundre prosent. 

– De siste kampene har jeg ikke vært nummer ti, men litt mer bak Darwin. Det har vært litt annerledes. Jeg prøver alltid å gjøre så godt jeg kan. I morgen er en ny mulighet. 

Jota: Ser du frem til å møte et mer offensivt Rangers?

– Vi vet ikke hvordan de vil spille, men de vil nok endre litt fra forrige uke. Vi må være klare for de. De spiller foran egne fans som sikkert har noen forventninger.

Jota: Scoringsformen og har du satt deg noen mål?

– Nei, jeg setter ikke personlige mål for sesongen. Jeg prøver alltid å bli bedre, men det kommer an på hvilken posisjon du spiller, og det kan endre ting. Men jeg ønsker alltid å være involvert i angrepene og i morgen har jeg en ny mulighet til det. 

Jota om Nunez

– Han startet veldig bra og folk trodde det ikke ville ta noe tid å tilpasse seg, men så trengte han kanskje det. Med kampene han får spille nå blir han bedre og bedre. Folk i troppen forstår spillet hans bedre, og jeg håper vi får et nytt bevis på det i morgen.

Det var alt

Det var alt fra dagens pressekonferanse.