– Jeg har ikke endret mening om Liverpool

Pep Guardiola vil heller ikke avskrive at Liverpool kan blande seg inn igjen i toppen.

Søndag er det klart for et nytt møte mellom Liverpool og Manchester City. Før lørdagens kamper er Liverpool nummer 11 på tabellen, og kan være nummer 16 søndag kveld – dersom absolutt alle resultat skulle gå feil vei. City er poenget bak ledende Arsenal, og er den store og klare favoritten til å vinne ligatittelen denne sesongen.

Pep Guardiola fikk spørsmål om løpet var kjørt for Liverpool med tanke på ligagullet.

– Dersom jeg fikk dette spørsmålet med fem eller ti kamper igjen, ville jeg sagt at Liverpool ikke kunne ta igjen laget som leder, som nå er Arsenal, men med den posisjonen vi er i med VM fortsatt i vente, kan alt skje, var svaret til Guardiola på pressekonferansen før søndagens kamp.

Han mener fortsatt at Liverpool er et lag som må regnes med.

– Meningene mine om dette laget har ikke endret seg et eneste sekund, selv om de ligger der de gjør på tabellen. Det har alltid vært vanskelig her etter at vi kom hit, så det er en tøff kamp, sier han videre.

– Kampen vil bli styrt av det som skjer på banen, ikke av at om leder eller ligger bak på tabellen.

Én seier på Anfield

Guardiola har sett laget sitt vinne én kamp på Anfield så langt i tiden sin som City-sjef. Det skjedde i februar 2021, da de røde hadde sin verste stopperkrise og det ble spilt for tomme tribuner. Foran et fullsatt Anfield har han fortsatt til gode å se laget sitt vinne.

– Jeg har alltid følt at vi har oppført oss veldig bra på Anfield. I de to siste kampene mot dem har vi kanskje vært litt svakere, i ulike omstendigheter, men du må være helt på topp, og spesielt uten ballen. Så må du være aktiv på andreballene, og mye mye annet, sier City-sjefen.

– Men på Anfield, enten vi vinner eller taper, så har vi alltid kommet med stor personlighet. Det er en av de største og beste stadionene. Det er en glede å være der og kunne ta del i denne type kamp.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.