Kan få sine første minutter på syv måneder - på banen der han spilte sin forrige kamp

Alex Oxlade-Chamberlain har ikke spilt en tellende kamp siden bortekampen mot Nottingham Forest i mars.

Over sju måneder er gått siden forrige gang vi så Alex Oxlade-Chamberlain i aksjon i en tellende kamp for Liverpool. Det var mot lørdagens motstander Nottingham Forest, den gang i FA-cupen, da Forest fremdeles var i Championship. 

Oxlade-Chamberlain fikk bare en drøy time på banen før han i frustrasjon ble byttet ut. Han visste nok lite om at det skulle bli hans siste opptreden i hele 2021/22-sesongen, men det ble ingen flere minutter da et så godt som skadefritt Liverpool kjempet på alle fronter gjennom våren. Da var det ikke på grunn av skade, men fordi han rett og slett ikke ble foretrukket av Jürgen Klopp.

Lørdag kan vi kanskje endelig få se 29-åringen tilbake på banen igjen, når de røde gjester City Ground i tidligkampen mot Steve Coopers menn.

Trenger tid

Oxlade-Chamberlain var med på benken i onsdagens møte med West Ham og har de siste par ukene trent for fullt sammen med laget. Han har vært ute med en strekkskade i låret helt siden treningskampen mot Crystal Palace i Singapore 12. juli. 

– Ox var på benken i forrige kamp, men jeg tror ikke han var helt klar til å spille. Han nærmer seg, sa Klopp fredag og la til at han er én til to uker nærmere enn det Naby Keita er. Guineaneren var først tilbake i trening denne uken.

– Vi vil alltid sørge for å gi spillerne tid til å bli helt klare dersom vi har muligheten til det. Problemet når du har mange skader i starten av en sesong er ofte at noen må komme tilbake for tidlig fordi det ikke er mange nok alternativer. 

På Liverpools skadeliste finner vi Joel Matip, Luis Diaz, Diogo Jota, Arthur og Ibrahima Konaté, og det er kun sistnevnte vi med en viss sikkerhet kan få se før VM sparkes i gang i midten av november. 

På midtbanen begynner det imidlertid å lysne. Curtis Jones kom inn fra benken i midtuken, og vi kan jo håpe at det er Oxlade-Chamberlains tur i helgen. Ettersom Oxlade-Chamberlain og Keita ikke er registrert i Champions League-troppen, vil ikke kampene mot Ajax og Napoli være anledninger for spilletid for den duoen.