Klopp går rettens vei etter beskyldningene om fremmedfrykt

Liverpool-manageren fnyser av beskyldningene om fremmedfrykt, og sier han ville ha hatet seg selv om det var tilfelle.

Chris Bascombe i The Telegraphmelder at Jürgen Klopp går rettens vei etter beskyldningene om fremmedfrykt mot Manchester Citys-eiere i enkelte medier etter 1-0-seieren over de lyseblå på Anfield

Klopp kommenterte de regjerende ligamestrenes økonomiske muskler under sin pressekonferanse fredag, og det falt ikke i god jord på Etihad. 

Under den lukkede delen av pressekonferansen tirsdag ble Klopp spurt spesifikt om Citys beskyldninger om at Klopps uttalelser var et uttrykk for fremmedfrykt.

– Det føler jeg slett ikke, i dette spesifikke tilfellet. Jeg føler ikke det i det hele tatt. Jeg kjenner meg selv. Du kan ikke forsøke å ta meg på noe som er milevis fra hvordan jeg er som person. Dersom dette var tilfelle ville jeg hatet meg selv. Jeg ville hatet meg selv for å være slik.

– Jeg har sagt mye opp gjennom årene som kunne ha blitt misforstått. Det vet jeg. Det har ikke vært med vilje, men noen ganger sier du ting, og så lurer du på hvordan du kunne tolkes slik. Men dette var ikke en av de gangene. Absolutt ikke.

Skrøt av Guardiola og Haaland

Forholdet mellom City og Liverpool har vært anstrengt i noen år, og har blitt enda mer anstrengt de siste 72 timene, men Klopp sier ifølge Daily Mail at han ikke skjønner hvordan en pressekonferanse der han skrøt av Pep Gaurdiola, Erling Braut Haaland og andre aspekter av Citys lag kan skape så mye oppstyr. 

– Jeg vet hva jeg tenkte da jeg sa det. Dersom noen misforstår dette, eller ønsker å misforstå dette, så kan jeg ikke gjøre noe med det. Må jeg være forsiktig? Jeg har visst i årevis at jeg ikke alltid er forsiktig. Jeg skal prøve å være det i fremtiden.

– Vanligvis er det aldri min intensjon å beskylde noen for noe. Jeg snakker bare om ting jeg ikke synes er så viktig ei livet. Jeg sier det jeg vet om det, og hvordan jeg ser på saker og ting. 

– Jeg tror ikke vi trenger å være bestevenner med andre klubber. Jeg tror ingen av dem ønsker å være bestevenner med oss. Det er helt normalt. Det startet med et spørsmål jeg besvarte på fredag, og mye ble gjort ut av det.