Fotballforbundet oppretter disiplinærsak mot Klopp

Det engelske fotballforbundet har startet disiplinærsak mot Jürgen Klopp etter at Liverpool-manageren fikk rødt kort av dommer Anthony Taylor i sluttfasen av 1-0-seieren over Manchester City.

Det engelske fotballforbundet har startet disiplinærsak og tatt ut tiltale mot Jürgen Klopp for brudd på FA-regel E3 etter Premier League-kampen mellom Liverpool og Manchester City på søndag.

Liverpool-managerens oppførsel i det 86. minutt av kampen anses som upassende av fotballforbundet, og Klopp har nå frem til kommende fredag med å komme med sin respons på tiltalen.

Klopp ble utvist etter at han kjeftet på linjemann Gary Beswick for ikke å ha vinket frispark til Mohamed Salah i en situasjon som Liverpool-manageren beskrev som det klareste frisparket han har sett. Beswick var bare en meter unna hendelsen, men unnlot å vinke da egypteren ble revet i bakken av Bernardo Silva. 

Dommer Anthony Taylor unnlot også å blåse, noe som førte til at Klopp ble rasende. 

Det faktum at Klopp har inntil fredag med å svare på tiltalen betyr at han sannsynligvis får være på laglederbenken når West Ham gjester Anfield onsdag kveld. 

Disiplinærsaken kan ende med at Klopp får en suspensjon eller en bot.

– Selvsagt var det et rødt kort. Det var min feil. Jeg mistet besinnelsen, og det er ikke greit, sa Klopp etter kampen, før han la til:

– Men hvordan i all verden kan du unngå å blåse frispark for den forseelsen? Jeg håper jeg får en forklaring på det.

Klopps første røde kort, men han har fått to bøter av fotballforbundet tidligere

Dette er første gangen at Klopp er blitt utvist etter at han kom til Premier League. Han har imidlertid fått bøter av fotballforbundet for sin oppførsel et par ganger.

I februar i fjor ble tyskeren bøtelagt med 45 000 pund etter at han innrømmet at han hadde stilt spørsmål ved integriteten til dommer Kevin Friend etter en uavgjortkamp mot West Ham.

For fire år siden fikk Klopp en bot på 8000 pund og en advarsel etter at han løp ut på banen for å feire med keeper Alisson Becker etter at Divock Origi avgjorde Merseyside-derbyet seks minutter på overtid.