Leverer alltid på gruppespillets siste dag

Jürgen Klopps Liverpool har en sterk historikk når gruppespillet i Champions League skal avgjøres.

Liverpool og siste kamp i gruppespillet gir flere gode en vonde minner. Olympiakos i 2004/05 og Napoli i 2018/19 er to veldig gode minner i nyere historie, og de overskygger fint et tap mot Fiorentina i 2009 eller uavgjort mot Basel i 2014/15. 

Når Napoli kommer på besøk til Anfield på tirsdag er heldigvis avansementet til åttedelsfinalen trygt i havn, men gruppeseieren er fremdeles ikke helt avgjort. En firemålsseier virker kanskje ikke sannsynlig, men det er det som må til for å passere Napoli på tabellen. 

Historien viser at Liverpool har vane for å levere gode resultater på gruppespillets siste dag, og spesielt under Jürgen Klopps ledelse. 

Fire seiere og en uavgjort

2017/18 var første sesongen der Champions League-fotball var tilbake på Anfield, og gruppespillet ble en lek for Klopps lag, som gikk ubeseiret gjennom kampene mot Maribor, Sevilla og Spartak Moskva. I siste gruppespillskamp mot sistnevnte vant de røde hele 7-0, blant annet etter hattrick av Philippe Coutinho. 

Året etter ble det mye mer spennende, og vi ble vitne til det som har blitt en av mange berømte Champions League-kvelder på Anfield. Tre bortetap var fasiten etter kampene mot Napoli, PSG og Røde Stjerne, og kun seier var godt nok hjemme mot Napoli i siste kamp. Den kom etter en herlig scoring av Mohamed Salah og en minst like herlig redning av Alisson mot slutten av kampen, og de røde gikk videre til sluttspillet som de til slutt vant. 

I 2019/20-sesongen måtte avansementet sikres på bortebane i den siste kampen, og det løste seg fint med en 2-0-seier over Red Bull Salzburg i Østerrike. 

Pandemisesongen 2020/21 er den eneste under Klopp der Liverpool ikke har vunnet siste kamp i gruppespillet. Men gruppeseieren var allerede sikret da de røde reiste til Herning med et reservepreget lag og spilte uavgjort 1-1 mot Midtjylland. 

Så kommer vi til forrige sesong, og da var det langt fra spennende om Liverpool kom til å avansere til åttedelsfinalen da det var bortekamp mot AC Milan i siste kamp. Men en annen bragd var oppnåelig, og takket være 2-1-seieren ble Liverpool første engelske lag til å vinne samtlige kamper i gruppespillet.

Det skjer ikke i år, men en seier mot Napoli vil gjøre at fem av seks kamper er vunnet - og er seieren stor nok vil de røde toppe tabellen til slutt. 

Liverpool - Napoli spilles tirsdag klokken 21 og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.