Napoli er fortsatt i kalasform

Napoli knuste Liverpool 4-1 i Italia tidligere i høst. Tirsdag kveld møtes lagene igjen i en ren gruppefinale i gruppe A i Champions League.

Liverpool må vinne tirsdagens kamp på Anfield med fire mål skal de vinne gruppe A på innbyrdes oppgjør, og dermed få møte en gruppetoer i åttendedelsfinalen i Champions Lague.

Med med Napolis form om dagen er det lite som tyder på at dette er noen realistisk målsetting for Jürgen Klopps mannskap.

Napoli har nemlig til gode å tape både i Serie A og i Champions League denne sesongen. På lørdag vant de sin tiende ligakamp av tolv mulige, da de knuste Sassuolo 4-0.

Luciano Spalletti gjorde seks endringer på laget fra mannskapet som slo Rangers 3-0 i Champions League i midtuken. Store navn som Victor Osimhen, Khvicha Kvaratskhelia, Piotr Zielinski og Andre-Frank Zambo Anguissa var tilbake i startoppstillingen.

Osimhen åpnet scoringene i det fjerde minutt, da Hirving Lozano headet et innlegg til ham. Kvaratskhelia la så opp til spissens andre mål, da Osimhen lett kunne sette ballen som georgianeren la tilbake til ham.

Osimhen med hat-trick

Kvaratskhelia gjorde så selv 3-0 da han avsluttet et flott løp med et hardt skudd. I det 77. minutt fullførte så Osimhen sitt hat-trick, da han plukket opp et tilbakespill og vippet ballen over Andrea Consigli.

Napoli topper dermed fortsatt Serie A, og Spalletti kunne ta ut og hvile Kvaratskhelia, Zielinski og Anguissa relativt tidlig i andre omgang.

Det er med andre ord formlaget i Serie A som gjester Anfield tirsdag kveld, og de må virkelig se opp for Kvaratskhelia, som har gjort åtte mål og slått ti målgivende pasninger på 16 kamper denne sesongen.

Begge lag er som kjent allerede klare for åttendedelsfinalene, så alt handler om hvem som vinner gruppen. 

Napolis lag mot Sassuolo: Meret; Di Lorenzo (Zanoli 79), Juan, Kim, Rui; Lobotka (Demme 79), Anguissa (Ndombele 56), Zielinski (Elmas 56); Lozano, Kvaratskhelia (Raspadori 71), Osimhen