Rask, sterk og skuddvillig - Darwin Nunez er i ferd med å finne formen

Liverpool-fansen håper på mer av det samme fra Darwin Nunez, etter en fin forestilling mot West Ham.

West Ham-stopperne Kurt Zouma og Thilo Kehrer hadde sin fulle hyre med å stoppe Darwin Nunez i de 57 minuttene som uruguayaneren var på banen onsdag kveld. 23-åringen var Jürgen Klopps sterkeste offensive kort i kampen mot The Hammers, og han ble da også matchvinneren. 

Scoringen kom etter et flott angrep, der Kostas Tsimikas la et godt innlegg. Nunez kom inn mellom de to midtstopperne, og vant dermed ballen foran Kehrer. Headingen var kraftfull, og Lukasz Fabianski hadde ingen sjanse til å stoppe hodestøtet som gikk inn i lengste hjørnet.

Andy Jones i The Athletic mener at Jürgen Klopps nye 4-2-4-system passer Nunez bedre enn tyskerens tradisjonelle 4-3-3. I det nye systemet får uruguayaneren utnytte sin hurtighet og fysiske styrke ved å gå på løp i bakrom, mens Roberto Firmino legger seg dypere og kan servere ham.

Enorm toppfart

Når Nunez har kommet opp i fart er han vanskelig å stoppe. Mot West Ham ble Liverpool-spissen registrert med en toppfart på 38 kilometer i timen, noe som skal være det raskeste som er blitt registrert etter at man begynt å registrere toppfart i Premier League. 

Nunez kommer seg stadig i avslutningsposisjoner, og nøler ikke med å fyre av skudd. Ifølge FBref står han med et gjennomsnitt på 7,37 skudd per 90 minutter i årets Premier League. Til sammenligning har Erling Braut Haaland i Manchester City et snitt på 4,71 skudd per 90 minutter. Nordmannen har imidlertid flere skudd på mål per kamp, med 2,57 mot 2.37 for Nunez.

Spørsmålet nå synes å være om Nunez og Salah kan operere som en duo på topp i et tradisjonelt 4-4-2. Salah ble brukt ute på høyrekanten igjen mot West Ham, etter at han spilte sentralt i kampene mot Rangers og Manchester City. Nunez tok over den rollen mot The Hammers.