Dette forklarte Henderson at han sa til Gabriel

Onsdag denne uken ble Jordan Henderson renvasket etter fotballforbundets etterforskning.

Da Liverpool og Arsenal møttes på Emirates Stadium 9. oktober, oppsto det en opphetet krangel mellom Jordan Henderson og Arsenals midtstopper Gabriel.

Flere spillere ble involvert, og det ble også dommer Michael Oliver, som tilkalte seg begge lags managere for å fortelle hva han var blitt fortalt. Dommeren må så inkludere det i sin rapport, og så vil fotballforbundet ha sin etterforskning.

Ifølge Martin Samuel i Daily Mail skal Henderson ha forklart at han hadde kalt brasilianeren «a fucking idiot» – eller «en jævla idiot» på godt norsk. Brasilianeren skal ha trodd Henderson brukte et annet, mye verre portugisisk ord. 

Seks spillere fra begge klubber ble hentet inn som vitner, og ingen kunne bekrefte at det var det ordet som ble brukt. Samtidig er det ingen som mener at Gabriel lyver om det han hørte – han bare misforsto.

Onsdag denne uken ble det klart at det ikke blir noen videre sak. Det skjer etter at fotballforbundet har gjennomgått situasjonen med vitner, en rekke kameravinkler og eksperter.