FA etterforsker flere hendelser etter City-kampen: Usikkert om Klopp får karantene

Fotballforbundet har satt i gang etterforskning av en rekke hendelser i forbindelse med søndagens kamp mellom Liverpool og Manchester City.

Jürgen Klopp fikk se det røde kortet mot slutten av søndagens intense kamp, takket være et voldsomt utbrudd mot dommer Anthony Taylor og assistentdommer Gary Beswick for det han omtalte som tidenes klareste frispark. Klopp var etter kampen rask med å legge seg flat for at han mistet besinnelsen. 

Nå er spørsmålet om manageren får lov til å være på plass i teknisk sone i onsdagens hjemmekamp mot West Ham. Ifølge The Times er det ikke automatisk slik at en manager får karantene etter å ha blitt utvist i en kamp. 

Det engelske fotballforbundet (FA) venter nå på rapporten fra dommer Taylor, og må deretter bestemme seg for om de vil gi Klopp ytterligere straff. 

Etter en kamp med mange hendelser på og utenfor banen blir nok det den enkleste avgjørelsen å ta for forbundet, for på Anfield var det mye å ta tak i. 

Flere hendelser

Liverpool gikk søndag kveld ut med en pressemelding der de fordømte City-supporternes motbydelige og sjikanerende Hillsborough-sanger, der «always the victims» og «murderers» var blant det som ble sunget. Så langt har det som vi har omtalt vært stille fra City-leiren om akkurat den saken, men forbundet har bekreftet at de etterforsker saken, og at de også har fått med seg hærverket som ble gjort på stadion i form av grafitti. 

Liverpool har på sin side satt i gang sin egen etterforskning, og har bekreftet at den eller de som kastet mynter mot City-manager Pep Guardiola vil bli utestengt fra Anfield på livstid.

Manchester City har mandag kommet med en uttalelse der de hevder at lagbussen deres ble angrepet av Liverpool-supportere etter kampen. Liverpool fikk straff for det samme i forbindelse med Champions League-kvartfinalen i 2018. 

Også i fjor ble det tumulter og anklager etter kampen. Da hevdet et medlem av Citys støtteapparat å ha blitt spyttet på av en Liverpool-supporter, men det ble aldri funnet beviser for dette. 

Fra før er det kjent at det pågår en FA-etterforskning etter en ordveksling mellom Jordan Henderson og Arsenals Gabriel i kampen på Emirates forrige helg.