– Vanskelig å tro at han bare er 16 år

Liverpools nysignering Ben Doak viser stadig frem sitt store talent.

To målgivende pasninger til Oakley Cannonier før et solomål av de sjeldne. Det var fangsten for 16 år gamle Ben Doak i onsdagens U19-oppgjør borte mot Rangers i UEFA Youth League. Skotten, som ble hentet fra Celtic for bare 600.000 pund i sommer, fortsetter å herje i den røde drakten. 

Etter prestasjonen i onsdagens 4-3-seier, der han avgjorde på stillingen 3-3 da Liverpool var en mann mindre, sier trener Barry Lewtas at han knapt kan tro hvilket talent det er Liverpool har fått inn i sine rekker. 

– Det er vanskelig å tro at han bare er 16 år, sa Lewtas, som vanligvis trener U21-laget og har ansvar for U19-laget ute i Europa. 

– Han var strålende, spesielt etter at vi ble redusert til ti mann. Med Ben hadde vi en konstant trussel i bakrom. Og så scoret han et mål helt ut av ingenting, sa Lewtas ifølge Liverpool Echo

Briljerer

Doak har nå tre scoringer og tre målgivende pasninger i sesongens UEFA Youth League, der Liverpool står med full pott etter fire kamper. Premier Leagues U18-serie har han fem målpoeng på fem kamper, og i helgen fikk han sin debut for U21-laget som innbytter i 5-0-seieren over Wolves. 

– Det er vondt å spille mot Ben. Han prøver hele tiden med løp i bakrom, eller ved å gå med ballen selv, og han er aggressiv. Mot Rangers så vi flere øyeblikk der han fikk vise frem sine tekniske ferdigheter en mot en, sa Lewtas. 

– Arbeidskapasiteten hans er fenomenal, og i dag var det ingen klaging i en ny rolle som enslig nier. Han klarte å holde på ballen og spilte for laget sitt. Han har virkelig levert de siste to kampene - det er bare synd han ikke kan møte Rangers hver uke!

Treneren sier Doak allerede er i ferd med å finne den nødvendige stabiliteten. 

– Ben kommer ikke til å score masse mål hver uke, men mot Rangers har vi sett hva han kan. Utfordringen nå er å prestere på det nivået over tid, spesielt uten ball, sa Lewtas. 

Det er Cannonier som er toppscorer i årets UEFA Youth League, med hele syv mål på fire kamper.