– Vi er ute av tittelkampen

Etter tapet for Arsenal heiste Jürgen Klopp det hvite flagget i kampen om Premier League-tittelen 2022/23.

Etter å ha tapt 3-2 på Emirates er Liverpool 14 poeng bak ligaleder Arsenal med en kamp mindre spilt, og Jürgen Klopp heiser det hvite flagget i kampen om ligatittelen allerede før en fjerdedel av sesongen er unnagjort.

– Vi er ute av tittelkampen. Det er naivt å sitte her og tro at vi ikke er langt unna, innrømmet Jürgen Klopp på pressekonferansen etter kampen i nord-London.

– Tittelen er ikke noe vi tenker på lenger. Vi har andre problemer. 

– Arsenal er selvsagt formlaget som topper tabellen. Vi hadde store problemer i dag. Vi må finne ut hvordan vi skal vinne fotballkamper på rad og rekke.

– Vi befant oss plutselig i en veldig dårlig situasjon, der vi måtte gjøre tidlige bytter og slike ting. Vi har skikkelige problemer. Det er sannheten. 

– Feil å legge skylden på systemet

Liverpool-manageren mener imidlertid at det ikke er systemet han benyttet mot Arsenal, der han for andre kamp på rad valgte å stille i en 4-2-4-formasjon, det er noe galt med. 

– Målene vi slapp inn har ingenting med systemet å gjøre. Har jeg større bekymringer enn det? Ja, jeg er selvsagt ikke fornøyd. Hvordan kan jeg være det?

– Vi er langt nede for øyeblikket, men vi skal komme gjennom dette sammen. Det er hva vi jobber for å gjøre.

Alvorlige skader

Liverpool har slitt med store skadeproblemer hele sesongen, men akkurat nå som det holdt på å lysne på den fronten ble to nye viktige brikker skadet. Luis Diaz og Trent Alexander-Arnold pådro seg tilsynelatende alvorlige skader i første omgang på Emirates.

Diaz skadet venstre kne og forlot stadion på krykker og med kneet i en skinne etter kampen, mens Alexander-Arnold fikk en kraftig vridning i høyre ankel da han ble stemplet av Martinelli, og ankelen hovnet opp.

– Da vi gikk til pause hadde vi fått enda flere problemer. Vi måtte bytte ut Luis Diaz i første omgang. Det er noe som er galt med kneet hans. Det ser ikke bra ut. Det er virkelig ikke bra. Han skal han en scan, og da vil vi få vite mer. Jeg vet ikke det fulle omfanget av skaden.

– På toppen av dette fikk Trent en stygg ankelskade. Han vred ankelen. Det ser ikke bra ut. Trent har i løpet av mine sju år her aldri forlatt banen dersom han kunne spille videre. Men denne gangen var smertene for store. Ankelen hovnet umiddelbart litt opp, så han vil også ha en scan.