Vil ha oppkjøringsturnering i USA

Premier League sikter seg mer inn på det amerikanske markedet.

Som vi har omtalt tidligere er det kun amerikanerne som kan matche Skandinavia når det kommer til verdien på tv-avtalen med Premier League, og ligaens ledelse ser nå sitt snitt til å sikte seg enda mer inn på det amerikanske markedet. 

Ifølge The Athletic er det nå snakk om å etablere en ny oppkjøringsturnering i USA før hver sesong. Dette lanseres i forbindelse med et ønske om å spille kamper av litt mer betydning enn rene treningskamper på andre siden av Atlanterhavet.

Sportsmagasinet legger for øvrig til at det foreløpig ikke er noe ønske om å spille seriekamper andre steder enn England foreløpig.

«Topp seks» skeptisk

Men en turnering som skal være av litt større betydning enn rene treningskamper er altså ideen, og målet er å få en slik turnering til å gå av stabelen allerede når vi skriver sommeren 2023. 

Etter planen vil dette skje i slutten av juli, og tanken er at om lag seks Premier League-klubber skal delta. De vil deles inn i to grupper og møte hverandre i flere byer både øst og vest i USA. 

Interessen for Premier League er økende i USA, og forventningen er utsolgte stadioner når turneringen går av stabelen. Ettersom det ikke er noe stort mesterskap neste sommer, vil klubbene ha med seg sine beste spillere til turneringen, noe som er viktig for interessen. USA er vertsland for VM i 2026 sammen med Mexico og Canada, og vil se på en slik turnering som god trening. 

For øyeblikket skal 14 av 20 klubber være interessert i å delta, og da kan du vel kanskje gjette hvilke seks som sitter på gjerdet - den såkalte «topp seks»-gjengen, som inkluderer Liverpool.

Men minst én av disse klubbene sies å være interessert i ideen, og med tanke på hvor mange amerikanske eiere som nå finnes i Premier League, er det vel ingen overraskelse om de fleste kaster seg på.