Ville ikke snakke om borteformen

Liverpool har bare tatt to poeng på fremmed gress denne sesongen.

2022/23-sesongen startet godt med seier over Manchester City i Community Shield-finalen på King Power Stadium, men siden den julikvelden har Liverpool slitt voldsomt når de ikke har spilt på Anfield. 

Lørdagens tap mot Nottingham Forest var det tredje på fem bortekamper i ligaen. Det betyr at de røde har gått på flere ligatap på elleve kamper denne sesongen enn de gjorde hele forrige sesong. Da ble det to tap, også de på bortebane. 

Kun mot Fulham og Everton har de røde klart å ta poeng borte så langt, mens det har blitt tap mot Manchester United, Arsenal og nå Forest. I Champions League har det kommet én borteseier, nemlig overkjøringen av Rangers forrige uke, mens den første bortekampen ble tapt 4-1 mot Napoli. 

Ikke noe å snakke om, mener Klopp

Dersom Liverpool har fått et bortekompleks, så er det i hvert fall noe nytt. Forrige sesong var de røde Premier Leagues nest beste bortelag, og tok bare tre poeng mindre enn Manchester City på fremmed gress. I 2020/21 var som kjent mange av problemene på hjemmebane, og der tok Jürgen Klopps lag flere bortepoeng enn de gjorde på Anfield. 

På pressekonferansen etter lørdagens kamp ga Klopp uttrykk for at det ikke er noe poeng i å snakke om den svake borteformen så langt denne sesongen. 

– Du kan ikke sammenlikne kampene vi har spilt. Det har vel stort sett alltid vært best for oss å spille på hjemmebane, men under normale omstendigheter hadde vi vunnet i dag, og da er det en annen sak, sa Klopp.

Han var i likhet med venstreback Andy Robertson sjokkert over alle de store sjansene som ble sløst etter gode dødballer underveis i kampen. 

– Vi vant ikke, men jeg tror ikke det har noe med at vi spilte på bortebane å gjøre. Det var bare sånn, sa Klopp.

Liverpool har nå seks kamper igjen å spille før VM-pausen, fire i ligaen og to i Champions League. Fire av de kampene spilles på Anfield, der det så langt har blitt seks seiere og to uavgjort i alle turneringer.