Klopp bekrefter: VM-drømmen i tusen knas for Diogo Jota

Jürgen Klopp bekrefter at Diogo Jota er langtidsskadet.

Jürgen Klopp bekreftet på tirsdagens pressekonferanse at VM-drømmen til Diogo Jota er knust. Portugiseren vil være ute i lang tid som følge av muskelskaden i leggen han pådro seg på overtid i søndagens kamp mot Manchester City. 

– Det er ikke gode nyheter når det gjelder Diogo. Han mister VM. Det er snakk om en alvorlig skade i leggmuskelen. Nå begynner prosessen med å bli bedre igjen. Det er veldig trist for Diogo og veldig synd for oss, sa Klopp og la til at Jota ikke trenger å opereres. 

Han fikk videre spørsmål om han kunne si noe mer om når han forventer at Jota er tilbake. 

– Det er snakk om måneder. Vi får se. Jeg vil ikke si noe om nøyaktig hvor lenge, for jeg håper på en positiv utvikling, men det blir lenge.

Klopp ble også spurt om hvordan Jota takler situasjonen.

– Diogo takler det overraskende bra så langt. Han er en utrolig smart og reflektert gutt. Han skjønte det nok da han ble båret av banen. Han forklarte hva som hadde skjedd, og visste nok at det var alvorlig og at det kunne spolere VM-drømmen, sa Klopp.

Jota fikk bare starte to ligakamper denne høsten, etter at han gikk glipp av hele sesongoppkjøringen med en hamstringskade.

Ingen andre er skadet

Klopp kunne legge til at alle de andre som startet mot Manchester City er klare til kamp igjen, men at ingen av de skadede spillerne blir klare igjen.

– Curtis var på benken på søndag, men han trenger mer tid før han er helt klar til å spille. Han trente ikke i går. Oxlade nærmer seg og trente for fullt i går. Men han trenger tid. Naby er med på deler av lagtreningen. Ibou er ikke i trening ennå, men det kan være snakk om noen dager før han trener for fullt - kanskje lørdag. Joel er et lite stykke unna, og Luis er ikke i nærheten av trening. Calvin trener for fullt igjen. Han er tilbake og kan forhåpentligvis spille for U21 til helgen, sa Klopp.