Alisson fikk det veldig komfortabelt da VM-favoritten spilte sin åpningskamp

Brasil vant, og overbeviste.

Brasil - Serbia 2-0

Alisson Becker ble valgt i mål for Brasil i åpningskampen i VM. Mot Serbia fikk han det veldig komfortabelt mellom stengene – i en kamp der Brasil viste hvorfor de er den store favoritten til å vinne mesterskapet. Det er 20 år siden sist, og det er med god grunn at Tite sitt lag står til lavest odds hos bookmakerne etter den andreomgangen.

Serbia startet brukbart og var tøffe i duellene, men etterhvert ble det mer og mer Brasil, og Serbia klarte knapt å holde på ballen.

De to gangene Liverpool-målvakten ble involvert, var da han var våken og kom seg ut og hentet ned innlegg som var på vei mot Aleksandar Mitrovic. Fulham-spissen scoret to ganger på ham i august, men torsdag kveld kom han aldri i nærheten.

Det var totaldominans fra de gule og blå, men de måtte vente hele 62 minutter før scoringen kom, da Richarlison satte inn en retur. Samme mann scoret en kandidat til turneringens mål ni minutter senere, da han på akrobatisk vis satte inn 2-0 etter flott forarbeid fra Vinicius Jr.

Fabinho ble sittende på benken gjennom hele kampen. 

Brasil spiller sin neste kamp i VM på mandag, når Sveits er motstander. Sveits slo Kamerun 1-0 tidligere torsdag.

Fotball VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.