– Alle forventer at vi skal score ett, to eller tre mål i de første 20 minuttene, men nå har vi gjort det motsatte

Selv om laget ikke har fungert som vi er vant med, har Alisson Becker absolutt gjort det.

Fredag ble Alisson Becker kåret til månedens spiller i Liverpool – og det var vel fortjent.

Ifølge Sky Sports er det Alisson som har forhindret flest mål sammenlignet med forventede scoringer (xG) imot. Brasilianeren er nummer én på listen med 6,56 scoringer, foran Jordan Pickford (4,52), Neto (2,77), Kepa Arrizabalaga (2,73) og Lukasz Fabianski (2,01). 

– Når du ser på det så er det åpenbart noe positivt. Jeg tror ikke at du må se på statistikk for å vite om du presterer bra eller ikke, men det er et godt tegn, og en godt indikasjon på at du må fortsette på samme måte, sier Alisson i et intervju med Sky Sports.

– Jeg gir ikke meg selv så mye ros på grunn av det, og at tallene er gode – men det er så klart noe som gjør meg glad. Tallene lyver aldri, sier han med et smil.

– Det at laget ikke presterer på sitt beste, betyr at jeg må gjøre dette fordi jeg må hjelpe. Jeg kan ikke gjøre noe alene på banen. Spillerne prøver, og de kjemper sammen med meg.

Har ikke gått som forventet

Med så mange sjanser som de røde har sluppet til denne høsten, kunne det sett veldig mye verre ut dersom de røde ikke hadde det som muligens er verdens beste målvakt mellom stengene.

– Jeg er fornøyd med prestasjonene mine, men samtidig håper jeg at vi som lag vil komme tilbake på det samme sporet som vi var på forrige sesong, for det vi gjorde forrige sesong var utrolig. Vi har det som målsetning, og det er det samme for meg. Jeg vil være like god som jeg var forrige sesong, eller om mulig være enda bedre, sier 30-åringen.

Han vet ikke hva som har gått galt denne sesongen, men forteller at det er noe det jobbes med og snakkes om.

– Vi vet at ting endrer seg raskt i fotball, så vi må holde sammen, fortsette å kjempe og prestere bra. Et Liverpool som presterer jevnt, slipper bare inn noen få mål, holder nullen, scorer og vinner kamper. Alle forventer at vi skal score ett, to eller tre mål i de første 20 minuttene, men nå gjør vi det motsatte, sier han.

– Men når du slipper inn først og vinner kampen, så er det også et tegn på god mentalitet. Det er også viktig. Vi vet at dersom vi skal vinne kamper jevnt og trutt, må vi slutte å slippe inn det første målet. Det gir selvtilliten til laget et slag.

– Dette er et punkt der vi er enige, men ikke et problem vi fokuserer for mye på, for vi prøver å fokusere på de riktige tingene. Vi fokuserer på løsninger, og snakker sammen oss i mellom og med manageren, og så prøver vi å få det ut på banen.

Tottenham - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.