Åpnet med seier i Premier League International Cup

Trent Kane-Doherty og Lewis Koumas scoret målene da Liverpool U21 slo kroatisk motstand.

Liverpool U21 - Dinamo Zagreb 2 2-0 (1-0)

Det var duket for det første oppgjøret for Liverpools U21-lag i kveld, og det endte med seier for de røde ungguttene. Barry Lewtas savnet nok flere av sine viktigste spillere i kveld, som var med i troppen for Jürgen Klopp og førstelaget mot Derby. Det endte likevel med seier, etter en scoring i hver omgang.

Premier League International Cup spilles mellom flere engelske U21-lag og andre ungdomslag på kontinentet. De røde er blant annet i gruppe med Everton, Braga, Paris Saint-Germain og kveldens motstander, Dinamo Zagreb. Turneringen har ikke vært aktiv siden koronapandemien slo inn.

Liverpools lagoppstilling mot Dinamo Zagreb:

Fabian Mrozek - Terence Miles, Francis Gyimah, Luca Stephenson, Lee Jonas - Tommy Pilling, Ranel Young, James Norris - Lewis Koumas, Mateusz Musialowski, Trent Kane-Doherty

VETERAN: Jay Spearing er spillende trener for Liverpools U21-lag. I kveld var han i aksjon sammen med ungguttene.

Best i begge bokser

De røde gikk rett i strupen på kroatene og gikk i føringen allerede etter tre minutter. Midstopper Terence Miles la ballen til Ranel Young på Liverpools høyreside. Kantspilleren fant Koumas, som curlet ballen fint forbi Dinamo Zabrebs keeper i buret.

De røde var likevel ikke fornøyde med det, og presset på for å score sitt andre for kvelden. Liverpool hadde god kontroll på kampen, selv om kroatene var frempå og yppet seg ved et par anledninger i den første omgangen. Det stod likevel 1-0 til pause.

I den andre omgangen startet kroatene best, og hadde en kjempesjanse til å utligne like etter hvilen. Skadeplagede Tom Hill, som noen kanskje husker fra i sommer, kom inn i den andre omgangen, og var nære ved assistere målscorer Koumas, men unggutten har litt for sen på innlegget til 21-åringen.

I det 71. minutt falt avgjørelsen. Trent Kane-Doherty fikk ballen i boksen og snudde seg lynraskt før han satte Liverpools andre mål med tåa. Kroatene hadde sine sjanser også etter 2-0 scoringen, men de røde var også gode i forsvar i kveld.

På nyåret venter det flere kamper i turneringen mot Paris Saint-Germain, SC Braga og Hertha Berlin. De to øverste lagene i 8-lagsgruppene er sikret videre til kvartfinalen. I kveld tok de røde et godt steg mot det målet.