Derby har aldri scoret mot Liverpool i ligacupen

To ganger tidligere har Derby County brynet seg på Liverpool i ligacupen. Og begge ganger ble de sendt hodestups ut av turneringen.

Liverpool er regjerende mestere i ligacupen, og storfavoritter når de får besøk av League One-motstand i tredje runde. Dette blir tredje gang at Derby County gjester Anfield for å spille ligacup. Som i kveld var de to forrige møtene også i turneringens tredje runde.

Liverpool vant den første ligacupkampen mellom klubbene 2-0. Det var i 1977/78-sesongen, og kampen ble som i kveld spilt på Anfield. David Fairclough ble byttet inn for John Toschack tjue minutter før slutt, og fem minutter senere var han blitt tomålsscorer.

Laget som startet den kampen var: Ray Clemence, Phil Neal, Joey Jones, Alan Hansen, Ray Kennedy, Emlyn Hughes, Kenny Dalglish, Jimmy Case, Steve Heighway, John Toshack, Ian Callaghan.

Kun tre igjen fra forrige møte

Siste møte mellom klubbene i ligacupen var på Pride Park den 20. september 2016. Da vant gjestene fra Merseyside 3-0, etter scoringer av Ragnar Klavan, Philippe Coutinho og Divock Origi.

Det første målet kom midtveis i første omgang, mens de to siste kom i løpet av andre omgangs ni første minutter.

Liverpools lag: Loris Karius, Nathaniel Clyne, Ragnar Klavan, Alberto Moreno, Joel Matip, Philippe Coutinho (Danny Ings 62), Jordan Henderson (Emre Can 56), Marko Grujic, Lucas Leiva, Roberto Firmino (Ovie Ejaria 77), Divock Origi.

Av disse er det bare Matip, Henderson og Firmino som fortsatt er i Anfield-klubben, og kun de to sistnevnte er aktuelle for kveldens kamp, da Matip er skadet.

Det siste møtet mellom Liverpool og Derby på Anfield var en Premier League-kamp som Liverpool vant 6-0 i september 2007. Dette er også de rødes største hjemmeseier mot The Rams.

I februar spilte Liverpool sin 13. finale i turneringen, og løftet trofeet for niende gang. Begge er rekorder.

Jürgen Klopp er den eneste tyskeren som har ledet et lag til seier i ligacupen. Han ble den sjette Liverpool-manageren til å vinne dette trofeet.

I tyskerens tid som Liverpool-manager har laget hans vunnet 15 av 24 ligacupkamper.

Har ikke tapt en kamp i tredje runde siden 2018

Sist Liverpool tapte en kamp i tredje runde av denne turneringen var i 2018, da Chelsea vant 2-1 på Anfield.

Klopps menn har holdt buret rent i seks av de sju siste ligacupkampene.

Sju av Caoimhin Kellehers 17 kamper for Liverpool har kommet i denne turneringen, og han har holdt buret rent i fire av kampene.

Derby nådde tredje runde ved å slå Mansfield Town 2-1 på bortebane i første runde, og imponerte deretter ved å beseire West Bromwich Albion 1-0 i andre runde.

Derbys siste seier på Anfield kom i november 1998, da scoringer av Kevin Harper og Paolo Wanchope sikret gjestene en 2-1-seier.

Dommer Tony Harrington har dømt Liverpool en gang tidligere. En 7-2-seier over Lincoln City i tredje runde i denne turneringen i september 2020.