– Det er åpenbart at en ekstra spiller ville vært til hjelp

Jürgen Klopp fikk spørsmål om midtbaneposisjonen «alle» har snakket om denne høsten – og at de røde ikke gjorde mer for å forsterke den.

At Liverpool hadde utfordringer med midtbanen sin var klart allerede i sommer, med spillere som blir eldre og er skadeutsatte. De røde har ikke forsterket denne posisjonen siden Thiago Alcantara kom i september 2020, og den siste spilleren som kom inn før det var Naby Keita i juli 2018.

Til slutt endte klubben opp med å hente Arthur Melo på lån fra Juventus. Han var ikke spilleklar, jobbet seg desperat tilbake i form, og fikk en alvorlig skade som gjør at vi neppe ser ham på banen igjen før i februar.

Jürgen Klopp fikk spørsmål om situasjonen av Sky Sports før søndagens storkamp mot Tottenham. 

– Problemet med intervjuer, og svarene mine i intervju, er at folk gjør mye utav de tingene jeg sier. Jeg er ikke en som liker å se tilbake og tenke «dersom vi hadde gjort dette, ville det endret alt», sier Klopp.

– Men det er åpenbart at en annen spiller i en spesifikk posisjon ville hjulpet oss til tider. Definitivt.

– Men én spiller kan ikke løse alle problemene, og problemene våre har ikke bare vært fordi vi har manglet en spiller eller noe slikt. Nå mangler vi åpenbart spillere – to angripere.

Mange andre utfordringer

Men det er ikke bare på midtbanen det har vært utfordrende denne sesongen. De røde har måttet klare seg uten flere sentrale spillere, i flere ulike posisjoner.

– Du går inn til en sesong, spiller vanligvis 4-3-3, og har fem angripere, i tillegg til talenter. Det er en god situasjon. Plutselig har du tre igjen, og fryktelig mange kamper foran deg, så det er selvsagt enkelt å si at dersom vi hadde hatt en spiller til på midtbanen eller der ville det vært flott.

– Vi gikk inn i sesongen med fem midtstoppere, og plutselig var det bare to igjen. Du kan ikke forberede deg på alt.

Han sier at det er viktig å ikke få panikk i en slik situasjon.

– Selv om det er litt kaotisk og irrasjonelt til tider, der fotballen er det største og viktigste som er, så mener jeg at vi må bevare litt ro også. Vi vil komme oss gjennom dette, og komme oss ut av det. Men skal du komme deg ut av noe må du gå gjennom det, og det er det vi fortsatt gjør, sier manageren.

Tottenham - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.