Tottenham ødela for Liverpool forrige sesong– Det resultatet gjorde at han tapte Premier League-tittelen, så jeg forstår frustrasjonen

Sist lagene møttes ble det 1-1 på Anfield. Det var de eneste poengene Liverpool avga sesonginnspurten.

Fra midten av januar forrige sesong hevet Liverpool seg betraktelig, og spiste inn forspranget til Manchester City på toppen av tabellen. Avstanden hadde vært 15 poeng, men de røde hadde to kamper mindre spilt.

Det var seier etter seier, frem til Liverpool møtte City på bortebane 10. april. Den kampen endte 2-2 – og det gjensto sju serierunder.

Liverpool vant samtlige kamper, utenom én. Det var da Tottenham kom til Anfield 7. mai. Tottenham lå dypt, forsvarte seg godt, og var veldig giftige på kontringer. Like før timen scoret Son Heung-min kampens første mål. Luis Diaz, som var banens store offensive spiller, utlignet da det gjensto 17 minutter, men kampen endte til slutt 1-1.

Premier League-tittelen endte opp på Etihad Stadium, etter at Pep Guardiolas lag tok 93 poeng. Liverpool kom, som i 2018/19-sesongen, ett poeng bak og stoppet på 92.

– Jeg liker ikke den spillestilen

Jürgen Klopp var tydelig frustrert etter å ha sett sitt lag avgi poeng. På spørsmål om hva han syntes om Spurs sin kampplan, svarte han:

– Jeg beklager, men jeg er feil person for å snakke om det. Jeg liker ikke denne typen fotball, men det er mitt personlige problem. Jeg mener de er verdensklasse, og at de da bør gjøre mer for kampene. I kampen mot Liverpool hadde de 36 prosent ballbesittelse. Men det er mitt problem. Jeg kan ikke trene et lag slik, så derfor kan jeg ikke svare på det, sa Klopp.

1-1: Forrige sesong avga Liverpool poeng mot Tottenham i innspurten.

1-1: Forrige sesong avga Liverpool poeng mot Tottenham i innspurten.


– Verdensklassespillere som blokkerer alle baller. Det er veldig vanskelig. Atletico Madrid gjør det. Greit, samme det, det er helt greit, men jeg kan ikke trene slik. Jeg respekterer alt de gjør, men det er ikke meg, sa Klopp.

Skjønner frustrasjonen

Antonio Conte ble minnet på uttalelsene til Klopp på sin pressekonferanse før søndagens kamp.

– Ja, men dersom du husker tilbake, så tapte han Premier League på grunn av dette resultatet. Jeg skjønte frustrasjonen hans. De tapte tittelen på grunn av at de mistet disse to poengene – mens uavgjortresultatet gjorde at vi kom til Champions League, sa Conte på pressekonferansen.

– Det er greit, alle trenere snakker for sitt lag, og for alle trenere er det viktig å forstå den beste strategien for å få et godt resultat. Men for å være ærlig, jeg har sett igjen den siste kampen vi spilte mot Liverpool, og dersom det var et lag som fortjente å vinne, så var det Tottenham og ikke Liverpool, sier Conte videre.

– Jeg skjønner at du etter en kamp der du følte at du mistet Premier League-tittelen vil si noe negativt om et annet lag. Men han har beklaget det, og forsto. Det er ingen problem for meg. Når du er sint, så er det av og til vanskelig å kontrollere følelsene dine.

Denne gang står det ikke fullt like mye på spill når de to lagene møtes. Tottenham ligger på tredjeplass i Premier League, og har en luke på 10 poeng ned til de røde, som har én kamp mindre spilt.

Tottenham - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.