FA ber om at Hillsborough-hets skal ta slutt

Fotballforbundet har kommet med uttalelse.

Fotballforbundet har onsdag kommet med en uttalelse der de gir uttrykk for sterk bekymring etter at vi de siste ukene har hørt hetsende sanger om Hillsborough-tragedien på tribuner i Premier League. 

«Vi er veldig bekymret over økningen av de avskyelige sangene relatert til Hillsborough-tragedien og andre fotballrelaterte tragedier. Sangene er høyst støtende og dypt opprørende for familiene, vennene og samfunnene som har blitt rammet av disse fryktelige tragediene, og vi fordømmer denne oppførselen. Vi støtter klubber og supportere som forsøker å få dette ut av spillet vårt», skriver forbundet.

Saken ble aktuell etter at en gruppe Manchester City-supportere sang om Hillsborough-tragedien i kampen på Anfield 16. oktober. Helgen etter kunne vi høre liknende sanger i bortekampen mot Nottingham Forest. 

Vil at folk skal lære mer

I etterkant har Hillsborough Survivors Support Alliance fått bekreftet fra Manchester-klubben at de skal ta saken opp med sine supportere, men fotballforbundet har ikke anledning til å gripe inn da sangene ikke faller inn under kategorien diskriminerende. 

Labour-politiker og parlamentsmedlem Ian Byrne fra Liverpool har bedt Premier League ta affære for å få en slutt på syngingen, og han har også tatt til orde for at Hillsborough-tragedien må inn på læreplanen i den engelske skolen.

I sin uttalelse skriver fotballforbundet at de støtter arbeidet som gjøres. 

«Vi støtter det strålende arbeidet som gjøres av støttegrupper som jobber for at folk skal lære mer om hvor mye skade disse fryktelige sangene kan gjøre». 

Liverpool gikk etter kampen mot City ut og fordømte oppførselen til bortelagets supportere.