Pressekonferanse: Lijnders om FSG, unggutter, ligacup og overgangsmarkedet

Pep Lijnders har møtt pressen før møtet med Derby.

Følg pressekonferansen i videoen øverst i saken eller i livevinduet under.

Velkommen til pressekonferanse

Pep Lijnders er på plass klokken 14.30 for å komme med siste nytt før møtet med Derby.

Skadeoppdatering

Lijnders har kommet med en skadeoppdatering til liverpoolfc.com før pressekonferansen. Han kan blant annet fortelle at Luis Diaz er tilbake i løpetrening. 

Vi legger ut en egen sak om dette på liverpool.no.

Nyhetene om et mulig salg av Liverpool FC?

– Alle som har sett oss de siste årene vet at vi har et sterkt forhold med eierne. Vi visste om uttalelsen før den kom. Jeg ønsker å si at jeg vet at eierne alltid har tenkt på klubbens beste først. 

– Vi er så fokusert. Vi hadde en liten samtale om det, Jürgen og jeg. Nå tenker vi på neste kamp, og jeg må si at jeg elsker denne turneringen. Den betyr så mye for oss. Ikke bare fordi vi vant i fjor, men denne turneringen representerer virkelig hva vi er som klubb.

Usikkerhet om hvem som skal være eiere i klubben, og hva det gjør med overganger?

– Det blir bare spekulasjoner. Uttalelsen fra FSG var tydelig. Det er ikke noe nytt at eiere ser etter nye investorer. De ser etter måter å ta klubben fremover. 

– De er gode eiere, og her er noen grunner: De fikk med seg en av de beste managere i verden i syv år. Vi har fått de beste spillerne på nye kontrakter. Vi har et stabilt akademi som de har investert i. De har investert i vårt nye hjem her i Kirkby. Main Stand og den nye tribunen. De har gjort mange gode avgjørelser. Hvis de ikke var gode eiere hadde vi ikke sittet her. Vi har vunnet mye. 

– Å snakke om fremtiden blir spekulasjon, og jeg synes uttalelsen deres blir klar.

Om å møte Real Madrid igjen

– Det handler ikke om revansje. Det er en nye sesong. Det er en internasjonal klassiker. To lag med så mye historie som møtes så tidlig i utslagsrundene. 

– Jeg er stolt over at vi er videre og vi gleder oss til å møte dem. Anfield-kveldene er alltid spesielle. Supporterne forventer at vi leverer, så la oss håpe vi kan skape nye minner. Det blir en enorm kamp.

Hvordan ser troppen ut? Blir det rotasjon?

– Vi har bevist at denne turneringen gir mulighet til å vise seg frem. Vi trenger hele troppen for å hevde oss, og det fikk vi bevist forrige sesong. 

– Derby er ikke i en lett periode, men folk gir alt for Paul (Warne). Han har noen skader i forsvaret og har spilt med fire bak i stedet for fem. De har en fin miks av spillere. Vi må være klare. 

– Mot Leicester i fjor lå vi under 1-3, og da var supporterne der og hjalp. Vi trenger samme mentalitet i år.

Ligacupen - hva forventer du av atmosfæren?

– Jeg vil gi et stort kompliment til våre supportere og eiere. Det er arrogant å tro at det alltid går veien i fotball, og alle vil oppleve nedturer. Supporterne har stått bak oss og støttet oss, og det skal vi sørge for å takke dem for på rett måte. 

– Også takk til eierne. De gir oss stabilitet, og derfor signerte vi en ny avtale. Vi vet at spillerne aldri slutter å utvikle seg og at de alltid gir alt.

Mer om supporterne

– Man trenger støtte når det går bra og når det går dårlig. Mot Tottenham var de der og hjalp oss. Det jeg liker best med fotball er forholdet mellom laget og supporterne. Det er ikke lett når det ikke går veien, men med litt hjelp kan man klare det. 

Kritikk mot boken og at den avslørte noen hemmeligheter

– Jeg angrer ikke på noe med den boken. Da den ble publisert tilhørte den fortiden. Jeg håper at folk likte den, og jeg vet at mange gjorde det. Dere vet godt at ikke alle vil like det man skriver. Boken gir ikke bort alle våre hemmeligheter. Jeg håper jeg fikk frem kjærligheten jeg har for laget og byen. Hvis du ikke vet hva du skal gi til noen til jul, er dette en fin presang!

Hvordan ser du på hva som har vært problemet?

– Hvis det hadde vært én grunn hadde det vært lett. Vi startet fantastisk bra i Community Shield og kjempet bra. Men hvis du ser på noe generelt, er det at når man begynner med 0-1, må det offensive spillet sitte veldig bra. Vi vet at lag forsøker å utnytte vår høye defensive linje. 

– Når man ligger under 1-0 og må jage kampen vet vi at det er annerledes. Og så blir man nervøs hvis man ikke har så mange poeng fra før. Det er bra at vi har rettet opp noen ting, og at vi har gått «back to basics». Nå liker jeg der vi er. Champions League og Tottenham viser at vi nærmer oss det vi virkelig er. 

– Vi skal gi tilbake til supporterne for støtten de har gitt oss.

Forlenget dere med tro om at FSG skulle fortsette?

– Vi er ikke så naive at vi tror ting ikke endrer seg i fotball. Vårt forhold med dem er veldig bra. Jeg har enorm respekt for dem. 

Nye investorer eller salg av klubben?

– Alt jeg vet er alt dere vet. Det står i uttalelsen. Vi har visst det i et par uker. 

– Vi er vant til at det er rykter rundt klubben. Det vi tenker på er Derby. Vi vil gjøre det samme som i fjor, forsøke å komme til Wembley. Det er vårt fokus. 

– Vi vet at kombinasjonen av talent og erfaring gir oss en ny generasjon spillere.

Hvilke unggutter får vi se i morgen?

– Hvis du kjenner oss vet du at vi har så mange talentfulle unggutter. Det er virkelig spennende. Når jeg ser Caoimhin feire på Wembley etter at vi hentet ham som 15-åring, det er stort for meg. Det å skape minner med et ungt lag og en ung tropp. I Liverpool FC må du stole på unge gutter. Generasjonene før oss skapte denne klubben. Vi må skape et miljø der unge spillere tar steget. Vi må stole på dem, og det ville være idiotisk ikke å gjøre det. 

– Det gir ikke mening at vi har 200 unge gutter vi aldri skal bruke. 

– Vi kommer til å se scousere på banen, forhåpentligvis!

Kritikk mot FSG og bruk av penger på overgangsmarkedet

– Hvis du kjøper mange spillere vil unggutter aldri få sjansen. Jeg synes vi har investert bra. Hvis du ser på de forrige vinduene. Luis Diaz var en veldig viktig. Darwin er allerede og kommer til å være en god signering. En skikkelig spiss, noe vi ikke hadde fra før. Calvin og Fabio er unge spillere som kom inn. Før det hentet vi Ibou Konaté og Jota. Alle disse var fulltreffere. 

– Vi har ikke råd til å kjøpe uten å treffe. Det må gi oss noe nytt og spennende, det samme gjorde Luis Diaz og Ibou Konaté. Vi må treffe. Det viktigste var å få med våre beste spillere videre. Laget vårt er en maskin. Hvis du ikke signerer nye kontrakter forsvinner de. 

– Alle vil se tre-fire nye spillere hele tiden. Men vi foretrekker å ha den riktige spilleren, og gi tid til unge spillere og fornye oss hele tiden. Vi har investert. Overganger er ikke alt. Det å bygge en klubb som gjør det bra over tid handler om mer enn overganger. Jürgen Klopp i mer enn syv år er viktigere overganger.

Stefan Bajcetic

– Stefan er en som er herlig å følge med på. Han har alt vi ser etter i en midtbanespiller. Han har vært midtstopper, så han er god i duellene. Et av problemene vi har hatt er å stoppe kontringer, og han har denne evnen. 

– Han er ung, sulten og viser hver dag at han er klar. Det er opp til oss å gi ham de rette øyeblikkene. Jeg kan ikke si om han starter, men forhåpentligvis får vi se ham. 

Det var alt

Det var alt fra Lijnders for i dag. Som alltid var det mye spennende fra assistentmanageren.