Frankrike var allerede klare for åttedelsfinalene, og det bar innsatsen preg av

Frankrike leverte ingen god kamp da de tapte for Tunisia i sin siste kamp i gruppe D, men vant likevel gruppen.

Tunisia - Frankrike 1-0

Ibrahima Konate var tilbake fra start for Frankrike mot Tunisia i den siste kampen i gruppespillet i VM. Stopperen spilte hele den første kampen mot Australia, før han kom inn som innbytter mot Danmark i kamp nummer to. Mot Tunisia dannet han stopperpar med Manchester United-spiller Raphael Varane.

Frankrike var allerede klare for sluttspillet, og det bar franskmennenes innsats preg av. Flere av de største stjernene var plassert på benken, som Kylian Mbappe og Antoine Griezmann, fordi gruppeseieren var mer eller mindre i boks. Etter at Tunisia tok ledelsen satte Frankrike inn karer som Saliba, Rabiot, Mbappe, Griezmann og Dembele.

Griezmann fikk i siste overtidsminutt en scoring annullert for offside etter VAR-sjekk.

Konate spilte hele kampen.

Dette var første gang i VM-historien at Tunisia slo en europeisk nasjon, men det holdt ikke til avansement fra gruppe D. Tunisia ble nemlig nummer tre i gruppen.

Australia - Danmark 1-0

Selv om Australia slo Danmark, så hadde franskmennene såpass god målforskjell at 1-0-tapet for Tunisia ikke spilte noen rolle.

Som vinner av gruppe D skal Frankrike ut i åttedelsfinale mot nummer to i gruppe C søndag klokken 16.00. Før kampene i gruppe C klokken 20.00 i kveld, Polen - Argentina og Saudi-Arabia - Mexico, er det Argentina som innehar andreplassen i den gruppen. Polen topper gruppen, men både Saudi-Arabia og Mexico har fortsatt mulighet til å ta seg videre.

Som toer i gruppe D skal Australia møte vinneren av gruppe C i åttedelsfinalen lørdag klokken 20.00.

Fotball VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.