Gammel Klopp-kjenning kandidat til sportsdirektørjobben i Liverpool

Julian Ward forlater Liverpool etter denne sesongen, og erstatteren kan bli en herremann som Jürgen Klopp kjenner godt til fra før.

Tidligere sjefsspeider i Borussia Dortmund, Sven Mislintat, seiler opp som en kandidat til sportsdirektørjobben i Liverpool når Julian Ward forlater Anfield-klubben til sommeren. Det melder Florian Plettenberg i tyske Sky Sport.

Plettenberg opplyser at det ikke pågår noen konkrete forhandlinger mellom Liverpool og Mislintat ennå, men han skal være åpen for Liverpool-jobben. Mislintat har et meget godt forhold til Jürgen Klopp, etter at de to jobbet sammen i Dortmund fra 2008 til 2015.

Mislintats oppgave i Dortmund var å signere og utvikle unge spillere, for så å selge dem med stort overskudd. Det var Mislintat som hentet spillere som Robert Lewandowski, Pierre-Emerick Aubameyang, Ousmane Dembele, Mats Hummels og Shinji Kagawa til Dortmund. De fleste av disse ble senere solgt med et stort overskudd. 

50-åringen var sjefsspeider for Arsenal fra november 2017 til februar 2019. Der ble han kritisert for sin virksomhet på transfermarkedet, og ingen av hans signeringer er i den nåværende troppen til Premier League-lederen, melder Liverpool Echo.

Mislintat hentet åtte spillere til The Gunners, nemlig Pierre-Emerick Aubameyang, Henrikh Mkhitaryan, Dinos Mavropanos, Bernd Leno, Sokratis, Lucas Torreira, Matteo Guendouzi og Stephan Lichtsteiner.

Har avsluttet sitt engasjement i Stuttgart

Mislintat forlot sin posisjon som sportsdirektør i Stuttgart onsdag ettermiddag, etter mer enn tre år i jobben.

The Ahtletic så for et par dager siden på mulige kandidater til å erstatte Ward, og Mislintat var ikke blant de som ble nevnt der. 

Monacos sportsdirektør Paul Mitchell var en av to aktuelle kandidater utenfra som The Athletic trakk frem. Mitchell har en imponerende CV. Han har tidligere jobbet for Southampton, Tottenham og RB Leipzig og kan skryte av å ha halet i land noen solide overganger. Mitchell har halvannet år igjen av kontrakten i Monaco, men skal ha uttalt tidligere at han ønsker å jobbe i England en dag.

En annen ettertraktet kar som The Athletic trakk frem var Christoph Freund, som i dag jobber i Red Bull Salzburg og er under kontrakt helt frem til 2026.

To av dagens ansatte i Liverpool FC som kan være aktuelle kandidater er rekrutteringssjef Dave Fallows og sjefsspeider Barry Hunter. De har vært i klubben helt siden 2012 og bidratt sterkt til suksessen de røde har hatt på overgangsmarkedet.

The Athletic mener at det på det nåværende tidspunkt virker usannsynlig at det blir en intern forfremmelse, fordi ingen har fått den nødvendige opplæringen i rollen.

Ifølge Echo benytter Liverpool FC nå muligheten til å vurdere hvilken modell som vil være mest effektiv for klubben i fremtiden. Jürgen Klopp, som har en kontrakt med Anfield-klubben frem til 2026, vil være med på denne prossessen. Det vil også daglig leder Billy Hogan.

Det kan også hende at Liverpool går for en modell uten sportsdirektør, og at Jürgen Klopp i stedet vil få enda mer å si på overgangsfronten.